Lycka! :D

I onsdags red jag som sagt lektion igen, var ju en del vi behövde slipa på, bland annat hade vi problem med att rida på rakt spår, framför allt i galopp. På volt går det jättebra, men så fort vi kommer ut på rakt spår och han rätar ut sig blir han för stark så jag kan inte rida tillbaka honom helt.
Detta har lett till att vi har problem i dressyrprogrammen, när man ska vända snett igenom i mellangalopp, det har antingen blivit avbrott alldeles för tidigt (som i filmerna från tävlngen) eller så har det blivit galopp hela hörnet och ett väldigt fult och allt för sent avbrott.

Så vi tränade lite på att galoppera på rakt spår på lektionenoch till slut fick vi igenom det, i alla fall någorlunda. Sedan får man ju alltid träna lite själv innan allt sitter perfekt. Eller ja, man brukar behöva det.
Men har man en häst som Midas räcker det tydligen med en lektion, sedan sitter allt där direkt. Helt otroligt :)
I torsdags gick vi bara en promenad och i fredags blev det vila helt. I lördags tränade vi lite trab som också det gick jättebra, om än lite väl snabbt, han blev supertaggad!
Så idag var första dagen vi red dressyr sedan i onsdags, och som sagt, precis ALLT satt som ett smäck! Sådana ridpass är få ska ni veta, och mycket mycket värdefulla. Det är de stunderna som gör det värt allt slit, all frustration oh känslan av hopplöshet när allt går emot en. Det är sånt som gör att man svävar på små moln i en vecka ;)

Imorgon blir det dressyr igen och jag hoppas att allt sitter lika bra då, ska nog trycka på lite till också för att finslipa ännu mer (tävling snart ju!) Sedan får vi se hur resten av veckan ser ut, en till trabträning lär det bli iaf. Kanske ett pass hoppning också? Och kanske en till lektion, nu när allt ser ljust ut kan man ju börja nöta detaljer eller mjukgörande övningar.

Åååhh vad bra allt känns just nu!  Min högsta önskan just nu är att det går så här bra på tävlingen om två veckor, i såna fall är jag i sjunde himlen :D


Vet inte vad för elakheter jag planerar, eller om jag har hemligheter på g, men älskar min min på denna bild, haha

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0