Kalle mår inte så bra

Fick ju inte direkt positiva besked efter förbesiktningen i tisdags.

De påpekade många saker vi redan visste om, som det där med drivknutsdamasken, att däcken har dåliga mönsterdjup (har nya, men de behöver krängas över till rätt fälg bara). Vi visste också att bilen läcker olja, då det går åt alldeles för mycket för att anses vara normalt, men vi har inte lyckats hitta orsaken till läckaget.
Det gjorde däremot denna besiktningsman eller vad man ska kalla honom. Inte mindre än 4-5 ställen i motorn läcker, bland annat oljetråget, styrväxeln och någon packbox. Detta i sin tur har lett till att oljetråget snart är helt sönderrostat och andra roligheter på olika ställen. Dessutom tyckte han att startmotorn lät lite skumt.

Allt som allt är det LÄTT 15-20 000kr, förmodligen närmare 25-30 000kr för att fixa allt...
Så ja... Även om vi bara fixar det mest akuta för att ta den igenom besiktning och rulla kanske ett år till är det fortfarande 3-5000kr.
Men vi lägger nog inte ner ett enda öre till på den där bilen. Känns ovärt när man vet hur mycket som är på gång att gå sönder vilken dag som helst. Tänk om allt det där i motron händer i höst? 5000 nu för att köra i några månader till? Inte värt.

Så nu kör vi till den sista juni, då blir det körförbud om vi inte besiktat nänligen. edan letar vi efter någon billig liten sak så länge. Får låna både moped och volvo från föräldrarna om/när det krisar sig så vi klarar oss någorlunda i alla fall ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0