Senaste om sadlar

På tisdag får jag veta om jag måste sälja dressyrsadeln och börja leta efter ny eller om vi kan ha den gamla, med vissa modifikationer. Vi har nämligen bytt koppjärn och därmed bomvidd (älska wintec!) vilekt gjorde att den låg sjuukt mycket bättre, men det saknas ändå en liten liten del, så nu är den inlämnad för att få några inlägg inopererade som det heter.
Håller tummarna att det räcker! Sadelinpassaren var väldigt positiv i alla fall när hon såg bilderna på hur sadeln låg innan inläggen och hon trodde att det skulle bli super med dem :)


Det var senaste nytt om mina sadelbestyr. Sedan blir det dags att experimentera med hoppsadeln, kanske räcker med bara bomvidden där. Eller bara inlägg. Vem vet? Jag orkar inte fixa med två sadlar samtidigt i alla fall.


Jag skrev ju förut att jag åtminstone kunde rida i hoppsadel så länge, för den var inte lika extremt illaliggande som dressyrdito. Men nu har vi kommit fram till att det är nog bäst att vila hans rygg från sadel över huvud taget i 1-2 veckor, med tanke på hans knölar på ryggen, vi måste ge dem en chans att läka ju.
Men jag slipper i alla fall rida helt barbacka, mamma har nämligen köpt en barbackasadel. Hej och hå.


Så här ser en barbackasadel ut. Tydligen kan man fästa stigbyglar på den också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0