Earth hour

Här var lamporna släckta nyss.
Vet dock att de inte var det överallt. Har nämligen roat mig med att läsa roliga kommentarer om anti-earth hour typ. Otroligt underhållande.

Folk som klagar på earth hour och säger att det inte kommer hjälpa miljön att alla släcker i en timme. Nej det har ni helt rätt i, men det är inte heller meningen. Lika lite som att vi köper rosa band och massa saker pyntas rosa i oktober för att färre kvinnor ska drabbas av bröstcancer just DÅ. Det är en symbol, nothing more, nothing less.

En väldigt viktig symbol om ni frågar mig, energifrågan är en av de viktigaste vår generation har att ta itu med för att klara de miljö- och klimathot som står för dörren om inget görs snart.

Men men, det mest underhållande är de som av rent "jag ska vara tvärtemot alla andra"- skäl istället tänder alla lampor och proklamerar stolt att de minsann inte bryr sig och inte tro på miljöförstöringar. Ojojoj Vad skoj de är haha :)  Många påstår även att de har tänt extra mycket för att provocera oss andra som släcker. Ja usch vad jag känner mig provocerad av att du beter dig som en obstinat treåring för sakens skull. Jösses, jag kan ju inte sitta still på stolen, så arg blev jag.

Något som däremot provocerar mig, åtminstone lite, är de självutnämnda experterna som klagar på allt och alla som har med detta att göra och indirekt påstår sig veta mer än ALLA andra i ämnet, trots att de bevisligen inte är ett dugg insatta. Sådant är smått provocerande. Fast otroligt underhållande.  Det är som att jag skulle gå ut i tidningarna och klaga på.. tja, nätverk kanske. Säga att "IPv4 är totalt värdelöst, det fattar ju alla!" Fast jag har ingen egentlig koll på vad som är vad och vad som är bra eller dåligt, men jag har hört någon prata gott om det och då har jag rätt till en åsikt och jag väljer att vara tvärt emot.

Saken med energifrågan och miljöhoten är ju det att den nämns mycket, otroligt mycket i media just nu. Därav har alla rätt till en åsikt och skaffar sig en sådan, oftast utan fakta som grund. De som sedan säger sig vara emot allt miljötrams kommer ofta med argument som att media har överdrivit allt osv osv. Det är faktiskt mer korkat än underhållande. Tror de på allvar att vi som pluggar till och jobbar med ämnet verkligen har aftonbladet som enda källa? Jag förnekar inte att media överdriver eller förstorar vissa delar av sanningen, men det finns mycket mycket litteratur inom ämnet, som de som orkar tar del av. Istället för att läsa en tidning, säga att den är dum och vara allmänt tvärt emot och obstinat.

För det är faktiskt övergripande för alla dessa underhållade och ibland rent dumma människorna, de kommer aldrig med några argument. De bara säger att det ena eller det andra är trams. Så det så. Pilutta dig!
Japp, det är den mognadsnivån ni ligger på. Feel good about yourself?


Ojoj vilken argumenterande text detta blev, det var väl inte riktigt meningen :P Tänkte bara dela med mig av lite av min fredags-och lördagsunderhållning ;)

Kommentarer
Postat av: Ling-Ling

Var inte med i det där eftersom jag tycker det är onödigt. Ungefär som att kopiera och klistra in saker i sin status på facebook, typ "visa att du är emot barnmisshandel genom den här texten". Men vill man göra det så fine. Att vissa går emot det med flit och så tror jag har att gör amed att det är så uppmärksammat och vissa trycker så hårt på det "nu måste ni släcka lamporna, det är jätteviktigt!" Och de människorna blir nog provocerade av de andras vägran och motstånd... Jag levde bar mitt liv som vanligt, varken mer eller mindre..

2011-03-27 @ 00:19:22
URL: http://ling-ling.se
Postat av: Ling-Ling

Det som riktigt stör mig är dock de som släcker lamporna som en symbolhandling och tycker det är viktigt, men inte tar nåt ansvar och handlar i vardagen, funderar över sin elkonsumtion, byter till lågenergilampor osv. Som manifestationen syftar till får man tro. Då blir det bara hyckleri.

2011-03-27 @ 00:24:48
URL: http://ling-ling.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0