Min dressyrstjärna

Finns inga ord för hur mycket jag älskar den här hästen alltså. Eller hur mycket han betyder/har betytt för mig genom åren. Därför tänker jag inte ens försöka, ni får nöja er med en redogörelse för dagens träning. Typ.

Idag beslöt jag mig för att rida igenom programmet jag förmodligen kommer rida på tävlingen i slutet av maj. Helst vill jag ju rida Lätt B, men då behöver vi klassas upp, vilket innebär medlemsskap och anmälningsavgift för uppklassningstävlingen + anmälningsavgift till "riktiga" tävlingen denna månad. Detta med en minst sagt usel ekonomi och en bil som vägrar starta och jag evt inte hur mycket den kommer kosta innan den gör det. Summa kardemumma lär vi inte komma iväg på någon tävling och kommer således inte klassas upp, därför får vi rida en Lätt C.

Men, oj vad jag flöt iväg där. I alla fall, förmodligen kommer vi tävla Lätt C:1 så jag tränade lite på det idag. Så bra det nu går att träna program med 4 andra ryttare i ridhuset, samt en bana som är 20m längre än den programmet är baserad på ;)
Midas skötte sig exemplariskt i alla fall. De få missar som blev var helt och hållet mitt fel. Jag kan säga så här: Vi kommer kicka rumpa på tävlingen! Haha

Nästa vecka har jag bokat in en dressyrträning med bästaste stallägaren. Lite saker vi behöver få ordning på, bland annat galoppen som inte känns alldeles för stabil just nu. Jag vet hur den kan/ska vara och nu känns den lite för stötig eller orytmisk Förhoppningsvis beror det bara på kondition eller form, men vi får väl se.  Ska väl rida igenom programmet för henne också, så vi vet vad vi ska träna extra på.

Bästa av allt: Lyckades övertala mamma att följa med som filmare. så allt kommer bli dokumenterat. :) Alltid kul att kunna titta tillbaka på, eller för min del att se det över huvud taget, vi har inga speglar i ridhuset än ;)

Virrpanna

Jag har tvättstuga idag, yaaay vad otroligt kul! Not. Men men, det måste göras så...

När jag sorterade all tvätt märkte jag att Nicklas gröna skjorta inte fanns i tvättkorgen så efter första rundan ner i tvätttstugan letade jag igenom garderber och alla små vrår där en skjorta kan tänkas gömma sig, men hittade den ingenstans.
Vet ni varför? Vi köpte aldrig någon grön skjorta. Vi valde mellan en blå och en grön och det blev den blå. Den gröna stannade i affären och har således aldig funnits här hemma. Inte konstigt att jag inte hittade den då ;)

Earth hour

Här var lamporna släckta nyss.
Vet dock att de inte var det överallt. Har nämligen roat mig med att läsa roliga kommentarer om anti-earth hour typ. Otroligt underhållande.

Folk som klagar på earth hour och säger att det inte kommer hjälpa miljön att alla släcker i en timme. Nej det har ni helt rätt i, men det är inte heller meningen. Lika lite som att vi köper rosa band och massa saker pyntas rosa i oktober för att färre kvinnor ska drabbas av bröstcancer just DÅ. Det är en symbol, nothing more, nothing less.

En väldigt viktig symbol om ni frågar mig, energifrågan är en av de viktigaste vår generation har att ta itu med för att klara de miljö- och klimathot som står för dörren om inget görs snart.

Men men, det mest underhållande är de som av rent "jag ska vara tvärtemot alla andra"- skäl istället tänder alla lampor och proklamerar stolt att de minsann inte bryr sig och inte tro på miljöförstöringar. Ojojoj Vad skoj de är haha :)  Många påstår även att de har tänt extra mycket för att provocera oss andra som släcker. Ja usch vad jag känner mig provocerad av att du beter dig som en obstinat treåring för sakens skull. Jösses, jag kan ju inte sitta still på stolen, så arg blev jag.

Något som däremot provocerar mig, åtminstone lite, är de självutnämnda experterna som klagar på allt och alla som har med detta att göra och indirekt påstår sig veta mer än ALLA andra i ämnet, trots att de bevisligen inte är ett dugg insatta. Sådant är smått provocerande. Fast otroligt underhållande.  Det är som att jag skulle gå ut i tidningarna och klaga på.. tja, nätverk kanske. Säga att "IPv4 är totalt värdelöst, det fattar ju alla!" Fast jag har ingen egentlig koll på vad som är vad och vad som är bra eller dåligt, men jag har hört någon prata gott om det och då har jag rätt till en åsikt och jag väljer att vara tvärt emot.

Saken med energifrågan och miljöhoten är ju det att den nämns mycket, otroligt mycket i media just nu. Därav har alla rätt till en åsikt och skaffar sig en sådan, oftast utan fakta som grund. De som sedan säger sig vara emot allt miljötrams kommer ofta med argument som att media har överdrivit allt osv osv. Det är faktiskt mer korkat än underhållande. Tror de på allvar att vi som pluggar till och jobbar med ämnet verkligen har aftonbladet som enda källa? Jag förnekar inte att media överdriver eller förstorar vissa delar av sanningen, men det finns mycket mycket litteratur inom ämnet, som de som orkar tar del av. Istället för att läsa en tidning, säga att den är dum och vara allmänt tvärt emot och obstinat.

För det är faktiskt övergripande för alla dessa underhållade och ibland rent dumma människorna, de kommer aldrig med några argument. De bara säger att det ena eller det andra är trams. Så det så. Pilutta dig!
Japp, det är den mognadsnivån ni ligger på. Feel good about yourself?


Ojoj vilken argumenterande text detta blev, det var väl inte riktigt meningen :P Tänkte bara dela med mig av lite av min fredags-och lördagsunderhållning ;)

Tömkörning

Som jag sagt tidigare, säkert tusen år känns det som just nu, så skulle vi låta Midas vara utan sadel i två veckor. Istället har jag ridit barbacka, longerat, promenerat och tömkört.
Det sistnämnda har jag hunnit med tre gånger, varav den första var en halvlektion av en stallkamrat. De två efterföljande gångerna har det gått helt oförskämt superbra! :D Jag ger all cred till MIdas för det, för jag är verkligen inget bra alls, det är han som är smart, lättlärd och så sjukt arbetsvillig att jag aldrig sett dess like.

Vår tömkörning går till ungefär så här:
Jag gissar/provar hur man kanske ska göra
Midas gissar vad det är jag vill att han ska göra, han kör igenom hela repertoaren tills det blir rätt, om det krävs
Jag ger beröm, och nästa gång gör han detta direkt
Tadaa - vi har vårt eget kommando för den rörelsen.
Sedan om det är samma kommando som alla andra hästar och människor förstår och tillämpar är en heeelt annan femma ;)

Skulle jättegärna visa bilder, för han är jättefin, men det är svårt att hålla i tömmarna och ta kort samtidigt ;) Så ni får tänka er det hela i stället och hoppas att jag någon dag lyckas lura någon att fota oss ;)

Lite livstecken

Fast ni är nog vana vid mina frånvaroperioder nu, eller hur? ;)
Tänkte i alla fall säga att jag lever, om ni tvivlade på detta.
Den senaste tiden har, förutom plugg, ägnats åt:
En bil som startvägrar
En dressyrsadel som ska inpassas o krånglas med
Lånebil fram och tillbaka
Lära mig tömköra
Ridit barbacka så jag knappt kan gå
med mera med mera
Livet står ju inte stilla nu direkt ;)
Och sist men inte minst har jag blivit sjuk nu också. Är inte superdäckad, men tillräckligt. Ligger i soffan hela dagarna och glor på film. En hel pärs att ta sig till stallet kan jag säga.
Nej nu ska jag ta några varv å internet innan jag lägger mig i soffan och tycker synd om mig själv. Bye bye!

Senaste om sadlar

På tisdag får jag veta om jag måste sälja dressyrsadeln och börja leta efter ny eller om vi kan ha den gamla, med vissa modifikationer. Vi har nämligen bytt koppjärn och därmed bomvidd (älska wintec!) vilekt gjorde att den låg sjuukt mycket bättre, men det saknas ändå en liten liten del, så nu är den inlämnad för att få några inlägg inopererade som det heter.
Håller tummarna att det räcker! Sadelinpassaren var väldigt positiv i alla fall när hon såg bilderna på hur sadeln låg innan inläggen och hon trodde att det skulle bli super med dem :)


Det var senaste nytt om mina sadelbestyr. Sedan blir det dags att experimentera med hoppsadeln, kanske räcker med bara bomvidden där. Eller bara inlägg. Vem vet? Jag orkar inte fixa med två sadlar samtidigt i alla fall.


Jag skrev ju förut att jag åtminstone kunde rida i hoppsadel så länge, för den var inte lika extremt illaliggande som dressyrdito. Men nu har vi kommit fram till att det är nog bäst att vila hans rygg från sadel över huvud taget i 1-2 veckor, med tanke på hans knölar på ryggen, vi måste ge dem en chans att läka ju.
Men jag slipper i alla fall rida helt barbacka, mamma har nämligen köpt en barbackasadel. Hej och hå.


Så här ser en barbackasadel ut. Tydligen kan man fästa stigbyglar på den också.

Det finns hopp

Woo, även om hoppsadeln inte ligger perfekt så kan jag rida i den så länge, tills jag har en dressyrsadel :) Skönt! Visst, det är svårt att rida dressyr i en hoppsadel, men lite skönare än barbacka i alla fall, speciellt med tanke på Midas monstermanke.


Nästa glada nyhet är att jag kanske inte behöver sälja sadeln och köpa ny, utan kan behålla min kära wintec och bara byta bomvidd. Provade igår och bytte till två storlekar större, men fortfarande ligger den lite lite fel, så ska teste med ytterligare storlek nu och hoppas det gör susen. Fatta vad underbart om man klarar sig undan med att byta ett koppjärn för 260:- istället för att sälja sadeln och bege sig in i djungeln igen. :D

Timing is everything

Nicklas reste sig upp från datorstolen, tog av sig t-shirten (han skulle duscha) och sträckte på sig. 
Varpå jag säger:
Men äckel! Sluta vara fet!

Nej, jag är inte så elak mot honom, jag satt faktiskt och skrev i word och texten ville inte sluta vara fet, vilket gjorde mig lite frustrerad.

But you gotta love the timing ;)

In to the jungle

Japp, så blev det min tur att bege mig in i djungeln och börja leta sadel. :/

Dressyrsadeln vi har nu köpte vi för säkert 7 år sen. Sedan dess har mycket hunnit hända, inte minst har Midas hunnit bli hela 22 år, vilket såklart innebär att kroppen inte ser likadan ut idag som då. Detta har lett till att sadeln ligger inget bra längre, den blir baktung och Midas får fula bulor/knölar på ryggen, som kan bli mycket värre om vi inte byter sadel ASAP.


Så tills vidare är jag dressyrsadellös. Har jag tur kan jag rida i hoppsadeln tills jag hittar en ny, om inte blir det barbacka en tid framöver.
Mina ben och ljumskar kommer inte gilla det och förmodligen lär jag få smaka lite manegesand innan det hela är över, Midas älskar nämligen att testa gränser och finns det ett bättre tillfälle för det än när matte är lite mer sårbar i sin sits? :P


Så nu ska jag bege mig till favoritaffären och se om hon fortfarande säljer begagnade sadlar och om hon fortfarande kan hjälpa till med utprovning av desamma. Som sagt, det var några år sedan sist...

Lycklig pålle

Midas är inte den typ som gillar att göra det lätt för sig tydligen :P
I förrgår bestämde mig att provrida det program vi ska rida på tävlingen i slutet av maj. Midas tyckte att arbetstrav längs ena kortsidan var tråkigt så han körde på med förvänd galopp istället... Hmm ja..


Igår körde vi lite markarbete och hoppade ett hinder på ca 50 cm. Borde vara piece of cake, han kan ju nästan promenera över. Men nej då, vi ska ju itne göra det lätt för oss och hoppa bara så mycket som behövs, utan han tog i för kung och fosterland och gjorde världens språng, både högt och långt. Efteråt var han så lycklig att han knappt visste var han skulle ta vägen :P

Jag tror den där hästen älskar att hoppa lika mycket som jag gör. Nu måste vi bara göra det mer regelbundet så vi får in lite teknik och lite mindre "WOW, ett hinder!" så ska det nog bli bra igen ;)


För er som inte vet: Vi har hoppat mycket förr. Vi tränade på ca 120cm och har varit på tävlingar upp till en meter. Han KAN hoppa fint, med bra teknik och lyhördhet.  Så det så :P


Strax innan hopptävling på tiden det begav sig - närmare bestämt 2003. Visst ser jag tävlingsklädd ut? :P (Tävlingsoutfiten är gömd under fula kläder för att de skulle behållas rena, vilket inte är helt lätt bland hästar :P )Äsch, what the heck, bjuder på en bild när man ser min fina outfit med, och den tävlingsfina hästen såklart. Tyvärr ingen hoppbild, min mamma, som oftast får vara fotograf är alldeles för nervös på tävlingar för att kunna hinna med/komma ihåg att fota, annat än innan framridning typ.

Fast detta var nog innan en dressyrtävling tror jag, vid närmare eftertanke...

Fult och inte skönt

Befinner mig just nu i den kungliga hufvudstaden. Sitter på en stol som tydligen kostar 6000 kronor. Svårt att tro för den är ful som tusan. Inte särskilt bekväm heller. Man undrar hur de tänkte när de köpte in dem..

- Här är en stol för 6000kr
- Är den snygg?
- Absolut inte
- Är den superbekväm då?
- Inte det minsta
- Nej men vad tusan, vi köper!

Och så köpte de 7 stycken. Det är i alla fall så många som står i just detta rum. Finns säkert fler dyra fula stolar här i huset.

Är det Östermalm så är det...


Ful stol

Uppdatering: Efter en kort promenad ( till lunchrummet) såg jag inte mindre än 23 fula stolar. Det är 138 000 kronor. Bara så ni vet

Det går bra nu

Resultaten från förra terminen och denna börjar trilla in, med enbart positiva besked hittills.
Därtill känns det som att allt nuvarande skolarbete bara flyter på för en gångs skull, visst finns det lite stressigare perioder, som denna vecka då en inlämningsuppgift, en rapport inför seminarium samt en mattetenta ska avklaras, men det har gått bra hittills.
Hittills ja. För imorgon är den där mattetentan och jag har i princip inte hunnit plugga något alls på egen hand. Skulle kunna skippa i lektionen imorgon förmiddag och sitta hemma och plugga då, MEN det är den sista föreläsningen i kursen och verkar bli den mest intressanta också, så vill inte missa.
Hmm hmm hmm, vad göra?

Nytt att läsa

Ja nu har jag införskaffat mig lite läsning, faktiskt på tre olika sätt, imponerande va?
Den första är att nu har min kurslitteratur kommit :) En för mig väldigt intressant bok som någon gång ska läsas från pärm till pärm, tvivlar dock på att jag kommer hinna det innan tentan, men vi får väl se ;)
Den andra är en hemsida som jag ramlade in på idag när jag gjorde min rapport inför seminariet nästa vecka. Inte mindre än NyTekniks hemsida för att vara mer exakt, ännu mer exakt är det deras energiavdelning jag kommer läsa med jämna mellanrum, alltid spännande att se vad som händer och hur teknikutvecklingen ser ut inom ens intresseområde ju ;)
Sist men inte minst tjatade mamma på mig om någon bok hon hade läst, eller snarare hört då det var en ljudbok. Så jag var tydligen "tvungen" att börja lyssna på den :P Nej men skämt å sido, jag älskar att läsa, men tyvärr finns inte tiden till skönlitteratur när man pluggar, i alla fall inte för mig. Så varför inte byta ut musiken på väg till skolan mot en bok?
Därav är nu min MP3-spelare laddad med sin första ljudbok, Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann och jag ska tydligen lyssna på min allra första ljudbok. Där ser man hur det kan gå :P

RSS 2.0