Freedom!

Jag har internet igen! :D
Kanske är att överdriva att kalla det för frihet, men just nu känns det så. Vår router dog här i veckan nämligen, absolut inte oväntat då han var typ 5-6 år gammal, vilket är över 100 i teknikår, och dessutom har han varit sjuk mycket på sistone :P
Jag har fått låna Nicklas dator av och till för att kolla typ mail o facebook lite snabbt, men igår köpte vi ny router och nu har jag internet på min dator igen! :)

Eller egentligen inte. För jag sitter inte vid min dator längre. Jag har en macbook på långlån från världens bästa Martin :D Den har lite* strul med batteriet så den fungerar inte så bra som laptop, så då fick jag låna :D
* lite = så fort man drar ur laddkabeln dör datorn.

Detta öde var macen nära att möta innan den fick komma till mig, till ett kärleksfullt omhändertagande hem ;)

Vilken tur den hade, tycker ni inte? ;)


In other news:
Jag har fått resultatet från första mattetentan nu, fick 20 poäng och GODKÄND! Tjohoo! Med marginal dessutom, gränsen var 14.
De två första inlämningsuppgifterna har också blivit godkända vilket innebär att ca halva kursen är avklarad nu.
Och ÄNTLIGEN har jag fått resultatet från tentan den 18e, i kraft och värme. 54 poäng fick jag, 50 var godkänt! SÅÅÅÅ himla skönt, den tentan är nämligen på 8 hp..
Har även fått poäng för inlämningsuppgifterna i den kursen, trots att jag inte lämnat in alla. Läraren trodde att jag och Malin även gjort fjärde uppgiften tillsammans och inte bara femte, så jag fick poäng jag med :) Ska bjuda henne på fika som tack ;)

Det var nog allla skolnyheter. Solkursen har vi inte hört ett ord från eller sett skymten av några poäng. Nu är det nästan sju veckor sedan tentan skrevs och ännu längre sen alla inlämningar var klara. Inte okej. Malin får inget csn förrän poängen är inne, kul va?

Men nu är det dags att dra till stallet så jag är hemma tills Nicklas kommer. Sedan ska jag plugga massa matte, nästa tenta är på fredag.

Bye bye!

Wohoo!

Så får man säga/skriva om man kastade ihop en rapport på tolv sidor på tre dagar :) Speciellt när man en dag senare får resultatet: betyget 5.0.
We rock!
We= Malin och jag, denna rapport var tillåten att göra i grupp  nämligen :)

Något jag eventuellt lyckats med helt själv är att få en 4:a på en uppgift jag inte lämnat in ens :O Vi får väl se hur det går hehe


Och idag har jag sökt sommarjobb :D
Som drifttekniker, distributionsanalytiker samt summer trainee project assistant.
Låter riktigt spännande allihopa, tyvärr fick man bara söka tre från det företaget, annars hjade jag sökt massa fler! :P
Nu ska jag leta upp flera spännande företag och söka tills f*n tar mig. Sedan håller vi alla tummar vi har att jag slipper sommarplugg, okej?
Ont ont

Jäklar vilken träningsvärk jag har, i hela benen.
Anledningen? Jag tränade på att rida i hoppsadeln igår :P
Jag har i princip bara ridit i dressyrsadeln i flera år, sådet är lite ovant, minst sagt :P Men jag måste kunna rida i den ifall jag ska kunna hoppa, och det vet väl alla att jag vill? ;)

Som det är nu upplever jag det som att Midas inte lyssnar på mig när jag harhoppsadel, fast jag antar att det är så att jag inte rider lika bra eller inte kommer åt honom som jag brukar. Så därför ska jag träna nu, varannan dag dressyrsadel, varannan dag hopp :)

Vintermorgon i stallet


Tentor

Båda tentaresultaten jag väntar på skulle varit klara den 4/2.
Det är snart två veckor sedan och jag har ännu inte sett röken av några poäng eller resultat.
Bra va?
Gah vad trött man blir på sånt här. Det är jääääätteviktigt att vi håller alla deadlines och gr det vi ska, men lärarna behöver visst inte följa såna saker.
Vi vill ha våra resultat, vissa behöver sina poäng för att få csn....

Ett litet skutt

Ååh idag skuttade jag och Midas över ett litet litet kryss :D
Midas tyckte dock inte att hindret var litet, han tog ett jättesprång och bara kastade sig över, sedan skulle han springa fort fort fort :P
Haha sötnöt, tror han saknat hoppningen ;)

Om man aldrig testar vet man inte

Jag sa ju att jag skulle testa nya saker i köket. 

Så igår testade jag att torrkoka en halv kastrull med vatten...
Det gick otroligt bra. Vet dock inte än om kastrullen kommer kunna användas igen ;)

Back again (again)

Haha jag är ingen mästerbloggare direkt :P Räcker med att glömma/inte hinna blogga i några dagar så försvinner jag hur länge som helst.
Vilken tur att min otroligt stora läsarskara är mig trogen ändå ;)

Vad har hänt sedan sist?  När var "sist" ens en gång? :O
Jo just ja, innan den sista tentan och massa inlämningsuppgifter och födelsedagsfirande. Jag spådde en bloggtorka, gjorde jag inte? Så ni kan inte skälla på mig nu :P

Det som har hänt sedan dess är väl inte mycket. Blev sjuk en sväng, trodde det var pga stress men icke sa nicke. Födelsedagsfirandet fick skjutas upp en vecka..
Men men det där väl ointressant.

Skolan har rullat igång igen. Kursen som jag sett fram emot - sustainable energy systems - visade sig suga gabska rejält. Den är tråkig, innehåller inte det jag trodde och läraren är rätt jobbig. Den är kortare än övriga kurser, i tid, inte poäng, och uppgifterna vi ska göra är alldeles för stora. Så jag har nu bytt kurs till förnybara energikällor. Eller... Bytet är väl inte helt klart än, examinatorn har inte antagit mig och alla sådana formaliteter, men det ska nog lösas :P

Vad mer då? Ridningen går otroligt bra! Jag är så glad! Han går från klarhet till klarhet, utan protester eller svårigheter och nu är det inte långt kvar tills vi har kondisen att hoppa igen :) Vi längtar! :)


Vet inte om jag berättade det, men jag skulle ju inte dricka coca cola på ett tag, minst en månad, remember? Det gick jättebra faktiskt, men nu har jag börjat igen, det är såååå gott! :D
Däremot har jag påbörjat en ny utmaning. Minst en dag i veckan ska jag laga "ny" mat, ur någon av de två viktväktar-kokböckerna jag fick nyligen. Det låter kanske inte så konstigt, men jag är ganska väldigt kräsen, så det är ett stort steg för mig att våga testa nya saker. Stolt över hur bra det gått hittills :) 
Jag har lagat kycklinggryta med champinjoner (minus champinjonerna :P) och äppelkotletter. Den första gick hem, den andra var bara slöseri med tid då kotlettern smakade precis som vanligt trots en halvtimmes extra jobb.
Och as we speak står tredje rätten i ugnen, fyllda kycklingfiléer, det doftar alldeles underbart :)
Bilder på det senste kommer och jag ska försöka fortsätta vara så duktig även i framtiden.

Men nu måste jag gå - maten kallar!

RSS 2.0