Dressyrtävling

Sååå himla nöjd med tävlingen i söndags! Vårt mål var somsagt att få minst 50% i Lätt C och/eller Lätt B. Vi fick 60,4% i LC och 57,9 i LB :D

Midas skötte sig superbra och var hur cool och lugn som helst på tävlinsplatsen. Att rida fram var dock inte det lättaste då ridskoleelever inte alltid vet hur man beter sig på en ridbana med andra ryttare om inte en ridlärare står i mitten och bestämmer...  Men men, det var inte så många så det löste sig ju ändå.
Jag har tittat på filmerna från programmen och såklart lusläst protokollen så jag vet vad vi gjorde fel mindre bra, men som sagt detta var första tävlingen på 6,5 år så jag är sjukt nöjd ändå.
Nu satsar vi för fullt till ridtravarriks och då ska vi inte hålla tillbaka alls! Fullt ös och vi går in för vinst helt enkelt ;)
Här kommer lite bilder från framridning och lite sånt. Inne i ridhuset fimades det bara eftersom det är för mörkt för att fota med bra resultat.

Two days left...

Tävlingen närmar sig med stormsteg, nu är det bara två dagar kvar!
För två veckor sedan var jag sjuukt taggad och önskade inget hellre än att tiden skulle gå fortare så det blev dags någon gång. För en vecka sedan började jag bli nervös istället, och oroade mig över allt vi skulle behöva träna på innan.
Nu varierar det, mellan nervositet och tagg. Det ska bli rikigt kul att tävla igen, som sagt var det över sex år sedan sist. Samtidigt är jag såklart nervös, inte minst pga det sistnämnda, det var lääänge sedan sist, minns jag ens hur man gör?
Alla delar av programmet sitter inte 100%-igt men det går inte att träna in nu på två dagar så det får gå som det går. Så länge jag klarar mina 50% är jag nöjd. Det är det som krävs för att jag ska få tävla "rätt" klass på Ridtravarriks i slutet av maj.
Fast det skulle ju inte sitta fel med en placering i och för sig... En fin rosett att lägga til samlingen ;)

Nu har jag fått låna en kavaj av bästaste K också :) Mycket stiligare än min lågpriskavaj från en vanlig klädkedja. Jag kommer vara så fin på söndag, bara så ni vet ;) Jag ska tvinga Nicklas att fota massa så kan ni få se bilder efteråt.

Idag ska pållen bara få en kort promenad eftersom vi tränade igår. Imorgon kör vi ett lätt pass och bara kollar igenom att allt fungerar, sedan blir det hästdusch samt sadelputsning. Tränset tar jag hem och gnor på hela kvällen samt diskar bettet noga noga. Söndag har jag utsläpp, sedan tänkte jag gå ut med Midas och beta honom lite (vill inte släppa ut honom i hage när han är nyduschad) Sedan är det bara att fläta och knoppa manene, sedan köööööör vi!

Ikväll är det påskfirande med familjen. Grillkväll som vanligt. Påskbord är överskattat! ;)


Så här SKA det se ut, men riktig så duktiga är inte jag och Midas ;)

Visste ni?

Var länge sedan vi körde ett inlägg i denna kategori, så nu är det väl på tiden?
Visste ni tex att...
  • Jag har otroligt svårt att säga nej. Speciellt till jobb och speciellt när jag vet vilken kris de har. Detta kan leda till mindre roliga arbetspass som en gång 6-20.30  eller till att jag jobbar 10-12 dagar i sträck, på två ställen varje dag med bara en halvtimmes rast emellan.
  • Jag avskyr insekter. Men framför allt pissmyror. Kan inte stå stilla bredvid en myrstack för då kommer de komma och klättra upp på mig. Det är inte det att jag är rädd att bli biten, jag bara hatar dem
  • Jag har varit med om rätt många "övernaturliga" saker. Jag både ser, hör och känner lukten av spöken eller vad man ska kalla dem, andar. Har varit i kontakt med medium några gånger och varje gång har jag haft någon ande med mig, aldrig någon jag känner, bara random ande som ville hänga med mig tydligen. Efteråt, när mediumet "fått bort dem", fått dem att gå mot ljuset och allt det där, mår jag jättekonstigt, som om en del av mig saknas.

Inte lika bra start...

Sist jag skrev berättade jag om en bra start på en lördagsmorgon. Gårdagens start var inte fullt lika trevlig.
Vid utsläppet klanatade jag mig nämligen och tog av mig handskarna då det var väldigt varmt ute, iaf med fleecehandskar på. Hästen jag tog ut precis då har vi alltid en longerlina till istället för vanligt grimskaft, då han är väldigt stor samt lite oberäknelig. När vi hade kommit in i hagen (som tur var) och jag skulle ta av honom linan och släppa honom tycker han att det är dags att springa iväg istället.

Så den där linan, som är ca 8 meter lång och gjord i nylon drogs genom båda mina händer i samma fart som en häst i full galopp (50-60km/h om jag minns rätt). Det gjorde ont.
Så nu har jag fina brännskador över händerna, mest höger pekfinger. Varvade hela utsläppet mellan att gå med hästar till hagar och stå i Midas box med händerna i hans vattenhink.

Idag känns det mycket bättre iaf, igår var jag ibland tvungen att kolla på händerna och konstatera att de faktiskt inte brann :P  Nicklas var snäll och hjälpte mig både mocka och longera Midas igår och Josse med mamma var snälla och tog mitt insläpp idag då jag inte visste hur mycket grepp och kraft jag skulle ha. Men som sagt idag är det bättre och jag kanske till och med kan rida redan idag :)  (Måste ju hålla oss i toppform inför tävlingen)

Bra start på dagen

Idag väcktes jag av ett telefonsamtal. Brukar kanske inte vara det roligaste, men denna gång hade jag verkligen ingenting emot det ;)
Anledningen är att han som ringde erbjöd mig ett sommarjobb! :D
Jag är tydligen så himla bra att jag inte ens behöver komma på intervju, haha :)
Så from den 18 juli i år kommer jag jobba på kraftvärmeverket i Västerås, som drifttekniker - ish, jag kommer alltså gå med de befintliga driftteknikerna och hjälpa till.

Känns otroligt bra! inte bara att man får in pengar, utan att det är ett jobb inom rätt bransch, en bra erfarenhet och framför allt KONTAKTER och referenser. Lovely!

Heja mig heja mig!


För övrigt idag har jag mätt ut och borrat upp hyllor i vardagsrummet (bilder kommer) och samtidigt som detta haft tvättstuga.

Visst är jag duktig? Va, va?

:D :D :D :D :D :D

RSS 2.0