Söndagsaction

När jag kom hem förut idag luktade det lite bränt i trapphuset, först blev jag lite orolig att det var från min lägenhet, men när jag öppnat dörren och det luktade normalt här inne brydde jag mig inte så mycket. Dock började det lukta lite grann inne i vår lägenhet med, så jag öppnade ett fönster och tänkte inte så mycket på saken. Svor för mig själv (och skrev på fb) om att grannen skulle sluta faila mad sin matlagning.

Några minuter senare hör jag ett antal sirener dra förbi ute på gatan, men tänker inte på det, det är ändå en rätt trafikerad väg här, som leder till en rad andra ställen i stan. Inte förrän någon kom och bultade på dörren reagerade jag.

Där utanför stod en polis som undrade om det var härifrån lukten kom. Jag svarade nej såklart och de gick iväg. Jag gick till köket och möttas av synen av två brandbilar, en ambulans samt en polisbil på gatan, precis nedanför/utanför fönstret. brandmän som gjorde sig i ordning emd gasmasker, skyliften var på väg upp och en himla massa aktivitet. Poliser och brandmän stod och pekade mot fönstrena och diskuterade var det kunde komma ifrån.

En stund senare kom polisen och knackade på igen och ville försäkra sig om att det inte var härifrån.

Sedan såg jag hur bilarna åkte en efter en, kanske var det tom tre brandbilar som varit här... Så jag kikade ut i trapphuset och mötta samma polis för tredje gången, hon sa att de lokaliserat röken till grannlägenheten och att det inte var någon fara.

Lagom knäsvag hann man ju bli där ett tag ;) Stå och titta ner på rökdykare och brandmän på väg upp i en skylift, mot fönstret bredvid vårt köksfönster...

Eskilstuna Kuriren var snabba med att skriva om det hela i alla fall:
http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.811915-torrkokning-pa-bergsgatan

Och jag hann iaf ta några bilder. Tyvärr inga på rökdykare eller på skyliften in action :(

Tittar ni längst till vänster ser ni en liten bit av polisbilen också ;)


Nästa brandbil på plats, redo att köra upp liften


YOU SHALL NOT PASS!!!!!! Tror jag de sa till övriga trafikanter ;)

Kommentarer
Postat av: Tone

Jag hör just i detta nu Wetterstrand säga att det är helt uteslutet med ett borgerligt samarbete. Alternativet är väl att man kör en minoritetsregering med en tyst överenskommelse att stödja alliansens politik. Men det blir oerhört svårt det här. de rödgröna kommer knappast att kunna stödja så många alliansfrågor i slutändan. Läskiga dagar.

2010-09-20 @ 08:04:48
URL: http://toneston.blogg.se/
Postat av: Johanna

Kanske, kanske inte. Men jag tycker ändå att det är barnsligt att "vägra" samarbeta och att "frysa ut" bara för att man inte gillar människans åsikt. Självklart behöver man inte tycka om varandra eller älska varandras åsikter men jag tycker att man ska respektera folkets val. Inte kalla potentiella väljare för "okunniga" för deras val.Sen skrev jag också att miljöpartiets vägran att samarbeta med moderaterna är lika barnsligt. Jag har aldrig skrivit att det bara är de som vägrar samarbeta med sd som är omogna.Kort sagt tycker jag inte att något parti har allt som behövs. Personligen vill jag plocka frågor och lösningar från alla olika partier. Så jag tycker inte att det är så orimligt för partierna att försöka samarbeta.

2010-09-20 @ 22:07:42
URL: http://imica.blogg.se/
Postat av: Johanna

Och förresten, läskigt med poliser som knackar på ens dörr! Jag skulle bli redigt psykad! Hualigen.

2010-09-20 @ 22:09:50
URL: http://imica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0