Dagens tips

1. Bruce Willis borde inte få dö i någon film. Någonsin. (Ev. undantag för sjätte sinnet...)

2. Om du vet hur sorgligt en film slutar och att du brukar grina som ett litet barn när du ser den gör du smartast i att låta bli att titta på filmen om du inte vill gråta. Inte ens början. Speciellt inte om den bryter mot tips nummer 1.

Nyklippt och nyduschad

Inte jag då, utan hästen. Just nu har nog jag mer hår än han har, han donerade lite till mina kläder och mitt ansikte. Och min näsa och min mun...

Okej, lite hår låg på golvet också ;)


Kan ju säga att han var mindre nöjd med tillvaron emellanåt. Speciellt med duschen :P Tydligen är det inte tufft eller manligt att bli blöt och lukta tvål. Och till råga på eländet fick han en rosa handduk på halsen efteråt. Inte manligt...

Family reunion

Idag ska jag och systeryster på lunch hos vår faster :)

Jag har inte träffat henne på.. få se.. många år :P

Trevligt att återfå lite kontakt med släktingar tycker jag, har varit väldigt dåligt med sådant faktiskt :/
Jag har 5 (tror jag) fastrar och farbröder, och 13 kusiner. Pappa har 50 kusiner, och om de följer Svensson-statistiken har jag alltså ca 100 sysslingar...

Via facebook har jag utfört lite lätt släktforskning och kommit fram till att jag har kusinbarnbarn - den ni! Inte så vanligt kan jag tänka mig :P
Pappa är nämligen yngst i sin syskonskara, och med ganska stora marginaler emellanåt så vitt jag förstått. Detta innebär att mina kusiner är jämnåriga med mina föräldrar. Och därmed är det såklart fullt möjligt för dem att ha barnbarn.

Det som är lite kul i det hela är att om jag skulle få barn med Nicklas skulle samma sak kunna "hända" dem, med tanke på att Nicklas syster är 21 år äldre och hans systerdotter är lika gammal som han ;)


Sådär, det var halva släkthistorien i mycket stora drag.
Det visste ni inte i morse när ni vaknade ;)Det här är en del av famlijen som jag har koll på i alla fall ;) Det är inga mindre än min lillebror och tjockiskatten. Man kan inte annat än digga sovstilen, eller hur? :)

Öppet hus

Ja igår var det då öppet Hus som jag sett fram emot bra länge nu. Hade läst på företagets hemsida och det verkade om gjutet för mig. Kommer dit och inser att de inte alls jobbar med den delen av energisidan, i Sverige. Ganska stora på det utomlands dock, men vad hjälper det mig? :(

Jag tycker att står det att man är bra på det och genomför projekteringar på det ena och det andra, och allt står på svenska, så kanske man borde förtydliga någonstans att den kompetensen inte finns i Sverige?
Lite smått besviken nu, men men, life goes on.

Det var en trevlig kväll i alla fall, med supergod buffé och häftiga trolleritrick ;)


Idag då. Lillebror var "nyss" här och behövde hjälp att söka något jobb. Då vänder man sig till storasyster som kan konsten att skriva tydligen ;) Om han får jobbet nu ska jag kräva massa kebab i betalning ;)

Snart ska jag väl åka till stallet. Borde städa också, men har verkligen ingen energi alls till det. Men det är väl bara att bita ihop antar jag.

Fast stallet först, innan klockan blir för mycket, städa kan man ju alltid göra resten av natten, eller hur? ;)


Lärare

Kan man inte få gå i skolan utan massa störande lärare som förstör och håller på?

Sista inlämningsuppgiften i vindkraft hade deadline i måndags. Hela förra veckan var läraren på semester, och i måndags hade han lektioner och möten hela dagen. Han sa visserligen att han skulle hinna hjälpa lite trots lektion, men innan måndag lär man ju ha börjat, eller hur? I alla fall, vi körde fast typ direkt på första frågan. Mailade denna lärare en massa frågor och får ett helt osammanhängande mail tillbaka som kanske svarade på 2 frågor av 10.

Vi lyckades i alla fall ta oss vidare därifrån men fastnade några timmar senare på en annan detalj.
Jag var då på väg hem, medan killarna skulle stanna och räkna ett tag till. Så jag mailar läraren om denna fråga, samt en annan, större, som jag beskrev mycket noggrant vad som var konstigt med och vad jag ville veta. Den där frågan som vi alla hade nämnde jag bara i förbifarten i slutet.
Svaret jag fick var: Pratade nyss med *min klasskompis* om detta.

Så han tar alltså för givet att jag alltid är i sällskap med mina klasskompisar? Eller att dessa har tid at förklara för mig med? Visserligen var det inte så mycket att förklara denna gång, men ändå. Ska jag behöva ha mina klasskompisar som enda källa till att det jag gör är rätt? Och den där större frågan, den struntade han helt i.

Gah, blir ju galen för mindre.

Och som om inte det var nog. Varje inlämningsuppgift har han bett att man ska lämna in ett excelblad med beräkningar samt en summering + de viktigaste resultaten i ett word-dokument. Fine, inga problem med det.
Tills idag när vi får höra att han klagat på att vi är dåliga på att skriva de där word-dokumenten, att det är för lite liksom.
Vad fan?! Ber du om en kort summering är det väl klart att det är det du får? Vill du ha en fullständig rapport på 10 sidor, säg det då!

Gaaaahh.

Så. Känns lite bättre nu när jag fått skriva av mig litegrann :)

Nu ska vi vara lite mer positiva här!
1. Jag har gjort klart det sista på inlämningsuppgifterna nu, så nu är jag helt klar med kursen!
2. Resultat från tentan samt projekt har kommit in. 33/37 poäng på tentan och kommentaren Bra +! på projektet.
3. Imorgon är det Öppet Hus på Ramböll! Ju mer jag läser om dem, desto mer verkar de som ett drömföretag för mig. Ska bli spännande att få komma dit! :)

Nu lockar dock sängen

Godnatt!


Look at my horse...

... My horse is amazing... ;)
(det där är alltså ur en sång i en knasig flashvideo, ifall ni inte visste det)

I söndags var Midas den perfekta ponnyridningshästen, som sagt, han tog det så lugnt och fint med alla barnen så :)
Men när jag släppte ut honom efteråt hade han jättebråttom och blev tom "rädd" för en bil. Jag vet att han inte blev rädd på riktigt, dels för att han mest svansade runt och inte sprang i panik eller så, dels för att hans hage ligger bredvid vägen så han är van vid bilarna som kör där. Men i söndags kände han för att bli rädd :P Det var väl kompensation för hur lugn han varit innan antar jag ;)

I måndags var han hur pigg som helst att rida. Återigen - kompensera för att han var så lugn och långsam i söndags?
Och idag var han den perfekta dressyrhästen (för mig )

Han är amazing den där hästen. Jag lovar er. Om han kunde skulle han slå knut på sig själv för att vara mig till lags. Han har försökt göra det flera gånger faktiskt, oftast när jag ber om något så simpelt som att stå helt stilla. Då tvivlar han och tror att han ska backa. När det är fel provar han med framdelsvändning, sedan bakdels, sedan typ vad som helst i hopp om att lyckas slumpa fram just den rörelse jag tydligen vill ha. Han är så söt så :)"- Puss puss!" alternativt "-Ge mig godis!" Förmodligen det sistnämnda... :P


Det kommer bli skönt med "jullov"

.. i januari. Då får jag två helt lediga veckor, utan någon tenta att plugga till. Eller nja, det beror väl på hur man ser på saken, någon omtenta kan man väl alltid plugga till. Och de där sabla fjärrvärmeuppgifterna. Men men, nu ska vi inte vara såna.

Just nu är det i alla fall sjukt mycket känns det som, och snart är terminen slut. När ska man hinna?


På tal om jul vill mamma ha en önskelista från mig/oss. Det var tydligen inget kul att önska sig en minskad skuld. Happ, vad ska man då vilja ha? Tid kanske? ;) Det skulle vara guld värt.


I övrigt ska jag på Öppet hus hos min framtida arbetsgivare på torsdag, något jag ser fram emot mycket! :) De vet inte om att jag ska jobba hos dem sedan, så därför ska jag dit och berätta det för dem ;)


Jag vet att bloggen är rätt tråkig just nu, inga bilder, få inlägg och så vidare. Men så blir det när man är sönderstressad, förkyld och/eller extremt upptagen.
Här får ni en bild på det senaste jag gjort, en ritning till den sista inlämningsuppgiften i vindkraft, fast just denna handlar om vattenkraft ;) Skickade in hela faderullan för kanske tio min sedan, deadline är om en timme - heja mig heja mig!Imorgon börjar nästa kurs, Solceller och solfångare :)

Ponnyridning

Min häst upphör aldrig att förvåna mig.
Idag hade vi "ponnyridning", med fyra barn från 3 till 8 år som fick rida en sväng på Midas. Mycket coolare än de små ponnyerna på den vanliga kvartsridningen ;)
Midas skötte sig verkligen helt exemplariskt. Inte en enda punkt som han kunde ha gjort något bättre på.
Jag älskar verkligen den där hästen :)


Efteråt följde svägerskan med hem med sina två pojkar och vi hade lite lek-och speltajm medan hon fick hjälp av Nicklas att uppdatera sin iPhone.

Vi blev även bjudna på lite mat :)


Känns helt sjukt att redan ha stallet klart vid 4-5tiden, bara middag och slapp kvar. Rätt nice. Så nu har vi varit och handlat lite, ikväll blir det "nybakta" baguetter med ost, skinka och grönsaker. Mums!
Världen är bra liten

Igår när vi var i stallet träffade vi på en stallkompis equiterapeut. Det visade sig, efter vi pratat ett tag, att hennes syster hade haft Midas pappa som passhäst när han var i Sverige.

Där ser man hur liten världen är ibland.

Var ganska kul att få höra lite om hur han var, vissa saker kände man igen direkt för att Midas är likadan, andra var raka motsatsen. intressant var det i vilket fall som helst ;)

Barnlängtan

Jag drömmer rätt ofta att jag är gravid eller precis fått en liten bebis.
I natt däremot drömde jag för första gången att jag hade ett lite äldre barn, kansk 3-4 år, och han var den sötaste jag nånsin sett :)
Kommer inte ihåg mycket av drömen, utom att han så gärna ville ha kyckling till middag att han hämtade den ur frysen o värmde i mikron :P Lagom mogen detalj att drömma om...

Undrar om mitt undemedvetna längtar efter barn? ;)

RSS 2.0