Lika som bär. Eller hur var det?

Satt och pratade med en klasskompis på bussen till skolan igår. Vi pratade om syskon och likheter och olikheter och sånt.
Jag och min syster är inte lika för fem öre, varken utseendemässigt eller personligt. Jag tror knappt två systrar kan vara mer olika än vi. Detta trots att vi växt upp under samma förhållanden, inte hos olika föräldrar i olika stadsdelar eller liknande.
(Jag menar, skillnaderna mellan mig och mina bröder har flera förklaringar, att Rasmus växte upp hos pappa till exempel, och Richard har ju dels en annan pappa, hans föräldrar är gifta, han är 12 år yngre osv osv osv)

Detta blev ännu tydligare när jag läste ett blogginlägg från henne om hur hon var stolt att gå på universitetet, för det hade hon nog aldrig trott om sig själv, samt att statistiken talar emot det.
Det är lite intressant, jag har exakt samma statistik bakom mig (ingen förälder med akademisk bakgrund bland annat) men jag har alltid haft precis omvända tankar; jag har "alltid" vetat att jag skulle plugga vidare. Länge visste jag inte till vad, men att inte göra det har aldrig känts som ett alternativ.

Kanske bäst att tillägga och klargöra här och nu att jag absolut inte menar något ont om min syster, hennes val, framtidsplaner eller vad hon tror/trott om sig själv. Jag funderar bara över våra olikheter.

Okej, tänker ni kanske nu, en sak har vi väl ändå gemensamt - båda pluggar ju vidare. So far so good ja. Men. De ämnen jag gillar och är intresserad av är rena vetenskapsämnen, med matte, ge mig formler och siffror så är jag nöjd. Psykologi, samhällsvetenskap och så vidare är jag mer än glad om jag slipper.
Min syster pluggar till fritidspedagog. Raka motsatsen antar jag. Så lite matte så möjligt, mycket mer pedagogik och människoinriktade kurser. 
Get my point?

Min plan de kommande åren är att gå klart utbildningen, hitta ett jobb, sen resa, jobba och leva ett tag men ändå rätt snart "bli vuxen" med husköp, bröllop, barn och hela faderullan. Förmodligen/förhoppningsvis innan jag är 30.
Husköp. Inte bostadsrätt. Jag kan inte se mig själv i lägenhet för resten av livet. Jag längtar redan nu efter att ha ett eget hus, en trädgård, inga störande grannar osv.
Min syster: Plugga färdigt, jobba - köpa bostadsrätt i Stockholm. Barn? Inte än på ett tag ;)

Jag vet - alla vill inte bo i hus eller så. Men jag tycler det är kul att vi ändå växt upp på samma sätt, först lägenhet och sen villa. Men vi båda har valt varsitt alternativ som framtida plan. Det kanske är det att hon flyttade ifrån huset tidigare, till en annan stad dessutom. Jag flyttade några år senare, 500 meter bort ;)

Bröllop ja. Don't get me started om våra olikheter där ;) Haha, tror inte vi har en enda gemensam punkt på hur vi vill ha det den dagen ;)


Det var något mer jag tänkte på. Men det försvann visst nu. Ni förstår kanske min poäng ändå?
Två äpplen från samma träd är aldrig identiska, men det känns ibland som att vi inte ens är samma frukt ;)

Vi har väl våra likheter också, tex vår sjuka humor :P
Men jag kan ärligt talat säga, och tror att hon skulle skriva under på detta utan att tveka, att om vi inte varit släkt hade våra vägar aldrig korsats och vi hade inte ägnat en tanke åt att umgås. Aldrig.

Men som sagt: Jag menar absolut inget illa! Jag älskar min syster och är glad att hon är den hon är :)


Tenta 2 - check!

Wohooooo Nu är det helg!
På riktigt!
För första gången sen början på januari. Så jädra nice :)

Andra tentan gick också jättebra, kan nog bli ett VG på den med =)
Det var en snäll och ganska lätt tenta, det känns som att det kan gå lite hur som helst med såna här teoretiska tentor ibland ;)

Blir en tripp till till Västerås idag, ska över till Martin ikväll igen och umgås lite. det är synd om honom, för alla dissar honom ikväll. Alla utom vi, that is ;)


Trevlig helg på er!

Tenta ett - check!

Periodens första tenta avklarad och det känns riktigt bra :)
Svarade på alla frågor, vissa var jag lite osäker på, men en stund med bok och formelsamling så gick det bra sen, hoppas jag.
Tror på minst en fyra i alla fall, går det riktigt bra kan det nog bli en femma till och med! =D

Nästa tenta är imorgon, ser både fram emot det och inte. Dels är det ett tråkigt ämne (projektledning som sagt), dels känns det i kroppen redan nu, efter fem timmars skrivande idag.
De positiva sakerna är dock att morgondagens tenta inte lär ta så lång tid som idag. Det är teoretiska frågor, antingen kan du svaren eller så kan du dem inte. I vilket fall tar det inte lika lång tid att skriva ;) Och den andra positiva saken är att efter tentan imorgon är det heeeeeelllggg!!!!! Och då menar jag RIKTIG helg! En helg utan dålig samvete över att man borde plugga. Bara ledigt och slappa.
Eller ledigt och ledigt, ska jobba en del i stallet, morgonpass på lördag och insläpp på söndag.

Just nu sitter jag hemma hos Martin och slappar. Skönt att rensa huvudet lite efter allt tentaplugg och -skrivande. Har ätit våfflor dagen till ära och nu sitter pojkarna och spelar Golden Eye på Nintendo 64. Det låter som att det är otroligt mycket nostalgi inblandat i alla fall ;)Vad jag roar mig med idagSåååå sjukt taggad att tentaplugga med denna idag. Verkligen.

Duktig pålle

Haft lite problem med Midas att han tuggar som en galning på bettet. Inget nytt problem direkt, då hade jag avfärdat det direkt eftersom det var så länge sen vi red kontinuerligt. Nej det här problemet har pågått i över ett år om inte ännu längre.

Men vet ni vad?
Vi hittade en lösning på det igår! :D En så enkel sak som att spännna två remmar lite hårdare så att bettet fick en annan position i munnen. Tänk vad simpelt det kan vara ibland! =D


Dessutom är han fantastiskt duktig trots det långa uppehållet. Gör allt jag ber om, går så fint på tygeln och ja... helt underbart duktig helt enkelt. Svårt att tro att igår var andra gången jag ens bad om de sakerna sen han skadades. Så stolt över min "lilla" pojke!

Idag blev det dock enbart promenad, var och lämnnade blod i förmiddags som sagt och jag har fått restriktioner att inte rida efteråt. 40 min promenad kanske inte heller är det bästa, men a horsegirl gotta do what a horsegirl gotta do ;)

Har inte så många nya bilder, är lite dålig på att ta med mig kameran ;) (eller komma ihåg att använda den) Men vad gör det när jag har så många gamla bilder som jag inte visat er än? ;)

Tentaplugg

Jag är riktigt duktig med att tentaplugga faktiskt, olikt mig! :P Tror aldrig det känts så här bra två dagar innan tentan, otroligt skön känlsa måste jag säga :)

Och i helgen är jag LEDIG. Första gången sen januari någonting. Visst jag har haft lediga dagar och helger sen dess, men det är stor skillnad på en riktigt ledig helg och en jag-borde-plugga-men-tar-ledigt-ändå-helg ;)
Finns ingen skönare känsla än när man skrivit klart periodens tentor och det är några dagar tills nästa kurs börjar.


Nej jag tror inte jag orkar sitta uppe just nu, har nyss varit och lämnat blod så känner mig lite seg sådär, ska nog slappa framför TV:n ett tag innan det är dags för nästa etapp i tentaplugget. Tänkte sätta igång med projektledningen idag, usch o fy...

Översvämning

Hade insläpp idag i vanlig ordning. Jag blev varnad redan igår för de vattenmassor som finns där ute, säkert upp till knäna på mig, jag skojar inte.
Så jag åkte ut, utrustad med galonbyxor, gummistövlar och reservkläder. Silvertejpade till och med fast galonbyxorna för att det skulle bli vattentätt.
Men jag slapp gå förbi helvetespölen =)  De flesta hästar på den längan var redan inne och de två som var kvar tog B in av ren sympati eller något, trots att jag skulle hämtat dem fem minuter senare, men men det är hans val ;)

Ganska slappt insläpp blev det till slut, totalt sju hästar, resten var redan inne eller borta och tävlade.

Sedan var det dags för motion, och det gick väl sådär :/ Midas tuggar som en galning på bettet och jag vet inte vad jag ska göra åt det..? Blir galen snart. Lagt ut en tråd om hjälp på forumet så får vi se vad man kan göra.


Nu är det dags för mer tentaplugg, ska samla ihop alla frågetecken och ta dem med läraren imorgon förmiddag.

Älsklingen har bunkrat upp för mig med chokladpinnar, glass, kolasås och Coca Cola. Och så har vi chips kvar från igår =) Risken finns att det blir moffarkväll istället för pluggkväll... :P

Trevlig överraskning

Ja jag vet - jag har varit usel på att blogga på sistone.  Det har varit lite väl mycket på sista tiden.

Tentorna närmar sig med stormsteg, men jag känner mig rätt lugn än så länge. Har nog aldrig pluggat så här mycket så långt innan en tenta förr ^^ Förmodligen därför det känns som om jag har någorlunda koll på läget. Sedan visar det sig väl när man väl sitter där hur bra koll man egentligen hade, men men den dagen den sorgen :P

Det går framåt med Midas också. Idag red jag igen för andra gången sen skadan =) Och imorgon är det dags att öka motionen till 40 min/dag. Gud vad tiden går fort!

Har väl inte så mycket mer att säga nu, det har förmodligen hänt massor sen sist, men orka dra upp det nu ( = jag har redan glömt bort det :P)

Förresten fick jag en väldigt trevlig överraskning när jag kom hem idag :) hade ett paket att hämta ut på posten, hade ingen aning om vad det kunde vara, öppnade kartongen försiktigt och fick se detta:

Gratis kex. Man tackar, man tackar :)

Bästa utsikten


Red tio minuter idag. Som jag har längtat! :)
Alldeles underbart var det

Bättre

Ja, jag mår bättre nu :)
Somnade visserligen en stund i soffan i förmiddags, men det skylker vi på att jag vaknade tiiidigt i morse. Eller not.
Men men, tog en slappardag idag för att vara på den säkra sidan :)

Dock så ska jag ta mig ut till stallet idag, det blir dagens ansträngning, och test för att se hur bra jag egentligen mår ;)

Sedan ska man visst äta något idag igen. Tycker det är så himla tråkigt det där med att komma på mat :/ Har så himla dålig fantasi oftast. Någon som har något förslag?

Tillåtet?

Är det verkligen tillåtet att ventilationsdonen släpper in luft från våra grannar in i lägenheten? :S
För några veckor sen vaknade jag av lukten av grannarnas matos. Ja, ni läste rätt, det luktade så starkt i hela sovrummet att jag vaknade. Är det verkligen rätt?
Och det är inte bara en gång det luktat rök bland annat inne på kontoret.

Har frågat hyresgästsföreningens jurist nu om det får avra så här och vad man ska göra.
Jag måste väl kunna vara vart som helst i min lägenhet utan att känna obehagliga lukter, eller hur?


Urk.


Händelselöst

Ja ni, här händer det inte mycket. Lika dålig som igår, om inte värre.
Idag tyckte jag så synd om mig själv att jag unnade mig lite godis :) Min plånbok skrek på mig, men jag ignorerade den. Hallå, jag är sjuk = synd om stackars mig.

Ännu mer synd om mig blir det när det går flera TV-program samtidigt som man vill se.
I-landsproblem FTW ^^

Blir nog hemma imorgon med, vilket innebär att att jag inte går i skolan förrän på måndag igen, och då är det dags att börja tentaplugga tror jag, har tenta 25 och 26 mars :S
Usch vad tiden går fort.
Men jag har något att se fram emot i alla fall, för i nästa kurs har vi världens bästa lärare igen! :D

Nej nu är det väl dags att sova, så man kan vakna och kolla på massa TV igen haha

God natt!

Urk.

Igår när jag kom hem från stallet kände jag mig inte helt bra. Gick och la mig i soffan en stund och kolalde på TV. Slocknade efter två sekunder. Någon gång i natt väckte Nicklas mig så jag fick sova i sängen istället ;)

Vaknade idag med ont i halsen, känner mig febrig och huvudet känns som det sprängs snart.
Jättekul.
Vilar upp mig så mycket jag kan nu, sen blir det ipren och koffein för hela slanten när jag masar mig ner till ake up store för min lektion.

Och imorgon måste jag till skolan. har både förelsäning och labb. Får ej missas.


Hoppas ni har det bätttre än jag!

Minne?

Jag kommer ihåg första gången vi galopperade på ridskolan. Hade sett fram emot det länge och var riktigt förväntansfull. de andra i gruppen var lite rädda och tyckte det var läskigt.

Jag kommer ihåg "diskussionen" efteråt:

- Det där var inte så farligt, jag trodde det skulle vara värre!
- Ja, men tänk sen när vi ska hoppa!
- Jaaa uuusch vad läskigt!

Då säger jag:
- Nej det kommer ju vara jättekul!

Jag såg alltså fram emot det, visste redan då att hoppningen var min grej.

Men vet ni en sak?
Jag kommer inte ihåg första gången jag hoppade

Jag kan verkligen inte minnas. Ändå måste det ha varit en stor händelse för mig, jag hade ju sett fram emot det länge, och jag har älskat det sen dess.
Det måste ha varit ett av de största ögonblicken i mitt liv (dittills)
Men nej, inte minsta tillstymmelse till minne av vad som hände.
Vilken häst hade jag? Vilken sorts hinder var det? NÄR hände det?

Det stör mig.
Det stör mig något fruktansvärt.

Rullar fram

Två kalas denna helg, och vi har slarvat med sallad och grönt till maten dessutom. Ajaj illa illa :P

Men jag har i alla fall varit duktig och motionerat mer än vanligt ;) 20 minuters promenad med Midas varje dag, och i morse hade jag utsläpp också. Så denna helg jämnar nog ut sig ändå.


Om bara min axel/skuldra kunde sluta göra ont, och jag bara kunde komma på vad jag gjort för att få så här ont :/
Men men, det går nog över tills jag gifter mig som min mamma brukade säga när jag var liten ;)


Jag var ganska blond då ;)
(Ber om ursäkt för den usla kvalitén. På den tiden var inte digitalkameror med megapixelupplösningar standard direkt :P)

Snäll morfar

Min morfar är en liten gris som varje år åker till Thailand någon gång i oktober-november och inte återkommer förrän i mars ungefär. Äckligt va? Inte ett dugg avundsjuk på honom i alla fall ;)

Han kom hem i förrgår, med en hel del presenter till sina nära och kära :)
Jag fick till exempel ett halsband, ett armband, några örhängen, två plånböcker, en kimono och ett skärp.

Skärpet fastnade visst inte på bild ;) Men det är ett brunt läderskärp med lite siffror och bokstäver på.

Kimonon är för övrigt vändbar, då blir den svart med en drake på ryggen


Även förra året fick jag mig några örhängen, bland annat dessa:

Så nu är jag ordentligt sugen på att trycka igenom mina gamla igenväxta hål i öronen, så man kan använda alla fina örhängen någon gång :)Nu bär det av till mamma för att fira syster yster som blev gammal förra helgen men var tvungen att skriva tenta då.
Även imorgon blir det födelsedagsfirande då Nicklas systers man fyller.
Kalas kalas!

Skritt!

Ja, röntgen i morse gick bra :)

Det började med att lasta hästen. Vilket kan vara lättare sagt än gjort med en häst som inte satt en hov utomhus på sex veckor. Men Midas är helt otrolig. Fem minuter tog det, om ens det :) Den där hästen är verkligen one in a million.

Plåtarna såg bra ut i alla fall. Det syns fortfarande var sprickan har varit, men han har bildat jättemycket ny kalcium och det är ju bra. Så nu ska vi börja sätta igång så smått, med skritt i en månad, sen ska det släppas ut i hage och börja ridas mer, för då kommer det vara helt utläkt.

Så himla glad!Bild från maj 2007.

Jahaaa....

Haha "mysteriet" är löst ;)

Det visade sig att det var Nicklas som inte visste om det batteriet som var hemma var laddat eller inte så han stoppade i den i uttaget för att vara snäll, eftersom han visste att jag hade dåligt batteri.

Och sen sa han inget till mig, snacka om förvirrad jag blev ^^
Trodde ju inte att han skulle rört den - fanns ju ingen anledning till det, i mina ögon :P

Men men som sagt mysteriet är löst nu, och inga tekniknördar till spöken var det heller. Attans! :P :)

Sådär lagom weird

Bakgrundsfakta som är relevant för nedan beskrivna situation:
Jag har två exakt likdana mobiltelefoner, den ena har varit NIcklas men han har en ny nu. Därför använder jag min gamla i princip som laddstation, dvs laddar ena batteriet i den medan jag använder den andra, när batteriet sen är slut byter jag bara batteri. Skitsmidigt! :)

Igår såg jag att laddaren fortfarande satt i eluttaget, så jag drog ur den, det är ju onödigt att den sitter i liksom. Jag är 100% säker på att jag drog ur laddaren. Idag avr mitt batteri slut på mobilen, så jag skulle byta, när jag satt i det oladdade batteriet piper telefonen till och börjar ladda direkt.
Det visar sig att laddaren redan satt i i eluttaget...

Really weird eftersom jag VET att jag drog ur den igår...RSS 2.0