Spegel spegel...

..på bordet där... ;)Ytterligare en favorit från förra fredagen

Vad tycks?


Frisk snart?

Är på bättringsvägen nu - skönt! :)
Tur också att de lektioner jag missat bör vara någorlunda lätta att ta igen i boken. Den är nämligen förvånansvärt bra. Detta betyder alltså utförlig och någorlunda lätt att förstå, inte att den är intressant eller spännande ;)

Fick lite resultat idag.
Blev riktigt förvånad att se att vi blev godkända på både labb och projekt i värmeöverföring! :) Skönt att slippa komplettera, vilket jag var helt inställd på.
Tentan kuggade jag som förväntat, men det gick oväntat bra ändå, fick 37 poäng, hade behövt 42 poäang för att få godkänt. Känns i alla fall inte helt hopplöst att klara den nästa gång :)
Usch usch nu är det dags att betala räkningar. Blää, ingen som har lust att göra det åt mig?

Misslyckad?

Skulle egentligen varit i skolan nu.
Men ödet ville tydligen annorlunda, har jätteont i halsen och känner mig febrig och dan :(
Ska försöka att läsa igenom dagens kapitel i boken istället, hoppas man orkar det åtminstone.


Jag tror människan är ganska misslyckad som djur. Se bara på alla andra djur, de har något smart sätt att jaga eller skydda sig på. Zebrorna har sina mönster för att ett rovdjur inte ska kunna urskilja en individ, som ett exempel.
Vad har vi? Ingenting förutom vår hjärna, så vi kan bygga hus för att skydda hus, och tämja djur för att kunna slakta dem och äta.
Ett hästföl kan springa med sin flock i full galopp när den är tre dagar gammal. Kan våra det? ;)
Och finns det något annat djur som är småsjuka lika ofta? Ett lejon med influensa skulle ju dö av svält..

Nej, som djur är vi nog ganska misslyckade, vilken tur att vi fått en så bra hjärna så vi inte dör ut direkt.
Eller kanske otur.... Tror ni inte Jorden skulle må mycket bättre utan oss?

Smakprov

En av bildrna från The Studio i fredags.
Denna är garanterat en av mina favoriter!
Fler bilder kommer, var så säkra ;)


Plugga...??

Vet ni vad? Jag sitter faktiskt och läser kurslitteratur.
Chockerande, jag vet.

Har lovat mig själv gång på gång att bli bättre på det där med att plugga utanför föreläsningarna men det är alltid samma visa, en vecka innan tenta har jag inte ens öppnat boken ;)

Men nu är jag snart klar med de kapitel vi hade på senaste föreläsningen. Ska satsa på att hinna läsa igenom det vi ska gå igenom på måndag innan dess också.

Känns väldigt ovant detta, undrar hur länge det håller ;)

Resultat

Mindre kul är resultatet från röntgen igår.
Det är en spricka ändå :( Sex veckors total boxvila, inte ens promenader i ridhuset, och sedan återbesök igen så får vi se hur det har läkt.

Stackars Midas, han är redan deppig över att stå inne, äter ine mycket och står och tittar ut hela tiden. och nu ska han stå inne i sex veckor till.
Men men bara han blir frisk så.

The Studio

Åh det var så kul igår!
Kliar så i fingrarna att lägga upp bilderna här och på Facebook, men de ska få stå på bildspel på TV:n när alla kommer och firar mig idag och imorgon. Sen så! :)

Tack Nabiah för en jättetrevlig dag!
Och tack Nicklas också såklart ;)

Nu är det dags!

Ooo Imorgon är det The Studio som gäller! Iiihh!
Är både nervös och riktigt taggad :)

Dock är det lite tråkigare saker först, Midas röntgen igen. Förhoppningsvis är det ändå ingen spricka, veterinären verkar inte tro det trots försämringen. Skönt! De tror på en inkapslad infektion :S Men förhoppningsvis är det väl abra att snitta upp och rengöra och så får vi hålla på hemma igen med att tvätta och hålla på varje dag.

Sedan blir det lunch med Nabiah och frisörbesök. Man msåte ju vara snygg i huvudet när man ska iväg och modella, eller hur? ;) Och så är Nicklas übersnäll och skjutsar oss till Västerås.  Får se vad han hittar på under tiden.


Denna kväll har jag ägnat åt att plocka ögonbryn, mitt förmodligen största komplex, ändå orkar jag aldrig göra något åt dem, eller kanske just av den anledningen. Detta leder såklart till att jag är urusel på att få till dem snyggt så jag låter hellre bli och så blir det en ond cirkel.
Men men, nu ser det i alla fall halvdugliga ut, får hoppas att lite smink imorgon kan göra underverk hahaha


Fick veta idag att syster yster kommer på besök på söndag också! Trevligt trevligt!Nej nu är det dags att sova, blir nog en lååång dag imorgon

Födelsedag

Nu har klockan slagit tolv så nu är det min födelsedag! Tjohoo. Typ.
Tror jag ska inleda min dag med att äta något, är ganska hungrig.

Ja jag vet att man inte ska äta försent, men börjar få jätteont i magen så lär inte kunna somna annars ;)
Sedan är det dags att sussa för direkt imorgon bitti väntar den värsta presenten: Föreläsning med Jan Tråk.
Bara tre timmar dock sen blir det roligare; Martin följer med hem och firar en stund, senare kommer pappa och största lillebror och sist men inte minst blir det en tur till stallet =)

Dock är inte turerna till stallet så där jätteroliga nu när hästen har ont :/
Vi pratade med veterinär idag igen, de tyckte inte alls det var bra som han mår nu, bokade om röntgntiden till på fredag morgon istället, och kanske ska han få annan penicillin.

resten av tjocka släkten ( eh, familjen) kommer i helgen,. Nicklas sida på lördag och resterande av min sida på söndag. Minus syster yster antar jag, har inte kollat med henne än.


Nej något att äta var det ja och sedan sängen!

God natt!
eller god dag, när ni nu läser ;)

Sova?

Haha nu slår jag nog personligt rekord i bloggaktivitet här! ;)

Borde gå och lägga mig nu men min dygnsrytm har blivit rubbad så jag är inte ett dugg trött.

Blir väl att ta en kopp varm oboy och titta lite på TV med Nicklas. Kommer inte fatta ett skit av filmen han tittar på, det är nämligen den sista av tre i en serie och jag har redan missat halva och inte ens sett föregångarna. Hehe, men men jag ska låta bli att fråga ut honom i alla fall. Man måste inte alltid förstå allt.

Morgondagen bjuder på massa planering antar jag. The Studio på fredag och jag har fortfarande inte valt kläder. Börjar kanske bli dags nu...
Ska eventuellt/förhoppningsvis skjutsa ner mor min till stan så hon kan klippa sig. Just nu kan hon inte köra bil och buss är inte direkt ett lockande alternativ i denna stad ;)   Och så är det ju hästen som vanligt, imrogon är det bara en vecka kvar till återbesöket. Hoppas man får positiva besked där :)  Annars händer nog int emycket. Sitta och tagga/deppa över skolstarten på tisdag.

Jag tycker det är kul att plugga, annars skulle jag inte göra det nu. (Eller jo, förmodligen, man vill inte jobba på Lidl i hela sitt liv.) Men de kurserna vi ska läsa nu känns inte direkt upplyftande. Eventuellt skulle Styrning av energisystem kunna vara något, mne där har vi Mr.Tråk himself som lärare IGEN, så nej, ser inte fram emot det.  Den här perioden läser vi även Projektledning och entreprenörskap. Låter sjukt skoj. NOT.
Och inte har man mycket att se fram emot heller, nästa period är det nämligen Samhälls- och beteendevetenskap för ingenjörer som gäller.
Jag vet att de finns de som tycker om den här typen av kurser och ämnen, och det är ju tur det, någonstans ute i samhället behövs de ju. Men jag är inte en ev dem. Ge mig rena fakta, formler och siffror så jag kan räkna ut något istället. Mycket mer givande för min del än att läsa om "Den motsägelsefulla staden" Urk.


Världens bästa

Jag vet att jag har varit lite dålig med bilder på sistone. Ofta när jag skriver är det i brådrasket.
Om inte så har jag inte haft med mig kameran eller har inte ens något vettigt och relevant att fotografera. Jag tycker det känns konstigt att slänga in en bild på en blomma om jag skriver om hästen liksom, håller ni inte med?
Men jag kanske får börja göra det, vad vet jag ;)

Nu tänkte jag i alla fall bjuda er på lite bilder, visserligen inte så där supernya, men det får ni stå ut med.
Motivet? Världens bästa häst såklart! ;) Har varit så mycket uppmärksamhet runt honom nu på sistone att det inte känns mer än rätt =)
Inget nytt om skadan ännu, såret verkar läka fint, febern är borta. Vi får se om den håller sig där nu när vi slutat med penicillin.  Han verkar dock ha rätt ont, står gärna och vilar på det benet, men haltar åtminstone inte. Alltid någonting, eller hur? ;)


Ny design

Usch, jag gillar inte HTML ^^
Det här är inte alls likt det vi gjorde i skolan. Eller så är det det, men det är fem år sedan så det kanske är mitt minne som sviker? Neeeej aldrig :P

Ja som sagt, och som ni förhoppningsvis ser är det lite ny design här nu. Tröttnade på den gamla och att den såg så mörk och inträngd ut.
Allting är inte klart än, jag är medveten om att stjärnorna i många fall är halva och så vidare. Och alla avstånd är inte som jag vill ha dem.
Men men, mission accomplished i alla fall - bloggen är lite ljusare nu!


Och ett nytt namn har den fått också. "Per Aspera Ad Astra" är, som ni kanske förstod, latin och betyder ungefär "Genom svårigheter mot stjärnorna".
Jag älskar det ordspråket och tycker det kan användas till så mycket.
Från att det är jobbigt att plugga just nu, men om en timme är jag klar och ska äta godis. Till att ha det riktigt jobbigt i livet men se framåt och hoppas på en ljusare framtid.

Just nu tänker jag den frasen mest i samband med skolan, både om enskilda uppgifter/kurser/tentor och hela studieperioden med hårt plugg och tråkig ekonomi. Jag vet ju att en dag kommer jag ha skrivit min sista tenta, gjort mitt exjobb och jobba med det jag älskar och förmodligen ha en fet lön ;)


Mot stjärnorna!

Filmtips

Måste bara ge er ett litet filmtips så här mitt i natten =)

My sister's keeper

Så jäkla sevärd. Med bland andra Cameron Diaz, Alec Baldwin och en tjej jag tror vi kommer se mycket av i framtiden: Abigail Breslin.
Filmen handlar om 11-åriga Anna, ett provrörsbarn född i syfte att rädda sin syster som lider av leukemi. Hon är dock trött på att andra jämt ska bestämma över hennes kropp och stämmer sina föräldrar för att få medicinskt självstyre eller vad de kallade det. Samtidigt som hela rättsproceduren får man massor med tillbakaglimtar på hur livet har varit för alla i familjen de senaste åren. Väldigt gripande historia, otroligt välgjord film.

Se den!

Läs mer om filmen på IMDB

Mat-trans

Varför måste man äta varje dag? Kan man inte äta typ en gång i veckan och kanske ta tabletter med näring eller nåt resten av tiden? Tycker det är så himla tråkigt att komma på något att laga varje dag. Och oftast är det så dumt att jag inte kommer på att jag ska laga mat förrän jag är panikhungrig och då fungerar inte riktigt hjärnan som den ska.
Ungefär så här kan det gå till i såna lägen:

-Okej, jag ska laga mat
*går fram till kylen*
*stirrar in i kylen*
- Vad tittar jag efter?
- Just ja, laga mat var det
*stirrar*
- Vad för mat? Ska kolla vad vi har...

*stirrar*Detta pågår tills jag blir för trött på mig själv och gör något annat, typ sätter mig vid datorn
Lyckat va? ^^

Frukost

Sitter här och väntar på att jag ska bli hungrig. Jag har alltid svårt att äta strax efter att jag gått upp. Men snart måste jag nog pilla i mig lite "frukost" vare sig jag vill eller inte. Ska till mamma alldeles snart, fixa lite tvätt och sedan såklart till stallet. Vi tänkte ta det lite tidigare idag så inte Richard behöver vara ensam, i alla fall inte så lång tid.


Jag måste verkligen gå till frisören snart, ser ju hemsk ut på huvudet :/ Deadline är väl nästa fredag, då vi ska till the studio! :D På tal om det ja, måste ringa dem och försöka boka om tiden också..
Alla såna där saker, boka saker, ringa folk och så vidare har blivit åsidosatt nu. Har helt enkelt inte orkat med eller kommit ihåg det nu när det har varit så mycket med hästen. Men det känns som att jag börjar komma tillbaka till mitt liv igen, åtminstone för stunden.

Oj, jag börjar känna lite hunger! Bäst att äta och sen dra iväg då.

Byyeee!

Inte helt kört, inte än i alla fall

Jorå...
Veterinären på Sundbyholm såg nånting på en av bilderna. Det kan vara en spricka men han tror mer på att det är såret som syns. Det är fortfarande djupt, in till benet, så inte konstigt om det skulle synas på plåtarna.
Vi ska sluta med Finadyne nu för att se hur mycket verkan penicillinen ger, har fått förlängd kur med den nu. Om febern inte ger sig och/eller såret fortsätter gegga ska vi byta penicillin, mot en pasta. Återbesök på röntgen den 25e för att kolla så att det bara var såret och ingen spricka.

Hoppet är inte helt ute än, men faran inte heller helt över.

Men även en spricka i benet läker så småningom, eller hur?
Hoppas bara att han inte har åldern emot sig alldeles för mycket.


Han var i alla fall jätteduktig hela dagen :) Att lasta, röntga, spruta grejer. Han bara står där. Lite spännadne var det såklart på kliniken, tror aldrig jag sett så stora nosborrar förr ^^

Så nu kan man pusta ut, om inte annat så för ett tag i alla fall. =)

Röntgen

Som sagt, mycket energi går åt till det här med hästen.
Kommer mig aldrig för att göra något annat, lägenheten ser ut som en smärre svinstia men jag okrar inte ens bry mig.
Tur att inte skolan börjat än, skulle nog aldrig lyckats med plugget i det här läget :/

Nyaste nytt är att det är sämre igen med hästen. Han ömmar mer än förut, stöder inte gärna på benet och febern vägrar ge med sig. Därför är det nu dags att åka till röntgen imorogn bitti.
Jag är livrädd. Ena sekunden gaskar jag upp mig själv, " det är säkert ingen fara, en spricka eller en fraktur kan ju också läka" Nästa sekund bryter jag ihop och börjar grina i duschen elelr när jag lagar mat och det känns som om enda tänkbara scenario är värsta tänkbara scenario.

Usch, vet inte hur jag ska kunna somna ikväll. Och fy f*n för att stå där imorgon och vänta på resultatet, på "domen". Kommer jag få ha min älskling kvar eller är det inget de kan göra?

Som tur var fick vi tid på Sundbyholm så det är inte så långt att åka i alla fall :)


Så allihopa: Håll alla tummar ni kan imorgon bitti tack!

Mycket nu

Det har varit lite mycket nu som tagit en hel del energi och som vanligt får bloggen lida,

Till att börja med har jag suttit och pluggat en del, projekt- och labbrapport skulle in i måndags. Det är i alla fall klart nu, lär väl få komplettera men den dagen den sorgen ;)

Jag skrev tenta i fredags morse/förmiddag. Ganska oförberedd då jag var bombsäker på att den var nu på måndag. Så här i efterhand tycker jag att jag borde ha sett tecknen, som att en kompis pratade om tre tentor denna vecka, en kurskamrat sa att han inte ville skriva på fredag osv. men jag ignorerade dem tydligen helt. Till torsdag natt/tidig fredag morgon, då verkligheten kom ikapp mig. Tentan gick som man kan förvänta sig efter fyra timmars sömn och tre veckors ledighet... ;)

Det som tagit det mesta av min energi är tyvärr hästen. Eller inte hästen i sig, men det som har hänt.
I söndags efter insläppet märkte jag att han gick lite konstigt. Visade sig att han fått en broddspark på insidan av frambenet. Såg inte ut att vara djupt men det slutade inte blöda och han stödde knappt på benet.
Veterinär kom i tisdags. han fick stelkrampsspruta, utskrivet smärtstillande och hon visade oss hur vi ska rengöra och allt sånt.
Tyvärr har han inte blivit mycket bättre ändå, han har haft feber och inte ätit mat och såret har varat. Så veterinären kom igår igen.
Nu får Midas även penicillin varje dag intramuskulärt (med en fet jäkla spruta) och ökad dos smärtis.
Inte mycket bättre idag, men vi får fortsätta avvakta och se. Nu ska han skos så snart som möjligt så han kan komma ut och röra på sig.

Det tar oväntat mycket energi att pyssla om sin lilla sjukling och vara orolig över hur det kommer att gå.
Som sagt virrade jag bort mig så totalt att jag nästan missade en tenta. Förmodligen kuggade jag den helt, vilket jag kunnat undvika om jag varit mer uppmärksam och därmed hunnit plugga lite mer.Nu är jag ledig till den 19/1 =)
Hoppas bara skolan hinner ordna till vad de nu håller på med. Ska läsa två kurser denna period. Dessa ska vara krockskyddade, dvs schemalagda på så sätt att de inte krockar. Vad gör dessa två kurser om inte  krockar vid nästan varje lektionstillfälle? Gah, man kan ju bli galen för mindre.
Jäkla skitskola man går på rent ut sagt :(

Decenniekrönika

Varför köra enbart årskrönika när vi faktiskt bytt decennium nu?
(Måste erkänna att jag "snodde" idén från imica)

Så, here it comes, mitt första decennium detta millennium!

2000
Var på min första konsert, Five i Globen. Var nog världens lyckligaste den dagen, som vi hade längtat Saara och jag!
Började sjuan, i ridklass, träffade många sköna tjejer bland annat Carro.  Slutade på ridskolan och började dansa streetfunk istället.

2001
Längtan efter gamla ridskolan blev för stor, den vi var på med skolan var lagom kul. Så jag slutade dansa och började på gamla ridskolan igen. Jag och Jozzy var där nästan varje dag. På sommaren åkte jag ner till Virserum och hälsade på en brevkompis sen flera år tillbaka. Även denna sommar som mormor insjuknade och gick bort i cancer. Även min låtsaspappas pappa gick bort. Världens roligaste sommar i vår familj med andra ord.

2002
Gick i åttan. Mycket häng på everydays med Jozzy och co. Mycket snack om killar. Även massa filmkvällar med de andra tjejerna. I december fick jag min alldeles egna foderhäst, och Jozzy fick en egen, men det var här vi började glida isär.

2003
Midas blev MIN. Jag började gymnasiet, träffade ytterligare underbart folk som jag fortfarande är vän med. Jag och Jozzy blev ordentligt osams och har inte pratat sen dess. Vi tjejer umgicks genom att våldgästa Jozze på skolan varje måndageftermiddag.  Jag och Carro vara fanatiska fans av sagan om ringen trilogin. Gick på midnattspremiären av konungens återkomst.

2004
Byggde min egen dator i skolan, samma sator som jag har nu faktiskt :) Började tvåan, fick äntligen börja läsa de inriktningar jag valt. Det årets Å-festival kommer jag nog aldrig glömma. Träffade min första pojkvän där, vi var tillsammans i två och en halv månad. 

2005
Träffade Nicklas, på en tillställning i skolan, när vi hade en avslutningsmiddag för de grönländare vi hade på besök. Nicklas hade hand om musiken för kvällen och jag och Martin var grymt uttråkade av alla tjocka grönlänningar så vi satte oss med Nicklas istället. Kvällen efter hade vi filmkväll hemma hos honom,. även Carro var med. En vecka senare belv vi tillsammans och det blev även Carro och Martin! Jag åkte till Sicilien med skolan i slutet av oktober i nästan två veckor. Språket var nog den största svårigheten där. Tur att jag kunde mycket spanska ;)

2006
Nicklas flyttade från sin mamma till en liten etta i Torshälla, hans pappa gick bort i samma veva.
STUDENTEN! Den sommaren kommer jag aldrig glömma. Vi fyra hängde ihop varje dag. Nattliga nakenbad runt om i stan, sena film- och tacokvällar. Varje gång jag hör Bryan Adams Summer of '69 tänker jag på denna sommar. Underbart.
Lilla Arwen kom till oss också den sommaren.
I slutet av sommaren lämnade Carro oss för England. Lagom till att vi firade ett år som par åkte vi till London och till Eversly för att hälsa på henne. September bjöd på ett bröllop, Nicklas syster som gifte sig med sin Mikael.

2007
Jag började jobba på Lidl, där jag sen fastnade ett tag. Det var där jag träffade fina Nabiah. Vi flyttade till en tvåa i Skiftinge och jag och Nicklas blev officiellt sambos, fast vi hade i princip bott ihop i ett och ett halvt år, om än inte på pappret ;) Köpte min första egna bil, en audi 80 från -85. nicklas fick en ny systerson, lilla Benjamin föddes i början av mars.

2008
Bytte Lidl-butik. Träffade nytt folk som jag blev vän med men tyvärr tappat sen dess. Började plugga igen, hade fått tillbaka orken och lusten. Blev först ett basår, då jag behövde kemin jag aldrig läste på gymnasiet. Sedan började det program jag läser nu - civilingenjör i energiteknik. Den här sommaren blev vi med lilla Leia. Nyårsafton innebar förlovning för mig och Nicklas.


2009

Januari
Året började bra med att min älskade *not* bil inte gick att starta. Över nyårsnatten hade den stått hemma hos Carro och när vi skulle hämta den var den tvärdöd. Blev hembogserade av Miche. När det några dagar senare blev plusgrader fungerade den utan problem. Sån sort...
Jag fyllde 22, hade en jättetrevlig kväll med A och D, men något gick snett där tydligen.

Februari
Audin mötte sitt öde. Den lade av på väg hem från stallet och jag fick skjuts hem. Morgonen efter var rutan sönderslagen och stereon borta. Kostnaderna för att fixa rutan och allt annat var inte värt det på en så gammal bil. Han såldes vidare till en kille som  skulle slakta och använda bara vissa delar. Jag var sjuk ganska mycket, av och till i sex veckor (jan-feb)

Mars
Lånade mammas 740 i väntan på att hitta en ny egen bil. hade ingen brådska, det var ganska bekvämt att bara betala bensin och inget annat. Tills en vinterdag då vi åkte ner i diket. En bakhjulsdriven volvo som var alldeles för lätt i baken, ett underlag med snö hal som såpa och jag var chanslös. Vi låg i diket på två röda. Sen kände jag mig inte alls säker i den bilen, vågade nästan inte köra bil alls. Ny bil blev det, en Mazda 626, -91. Var så grymt nöjd med den bilen!

April
Midas fyllde 20 år och ridningen gick bättre än på mycket länge. Jag chockade ganska många genom att klippa håret kort efter att ha försökt spara ut så långt som möjligt i 13 år.

Maj
Miche fyllde gubbe (40) och det firades med öppet hus. Planerna på att flytta från Skiftinge började ta fart. Var på två intervjuer och blev erbjuden båda jobben. Är man bäst eller? ;) Valde att ta det på Willys. Kuggade min första tenta.  Lärde mig spela Axel F på Richards lilla keyboard = Jag belv hans stora hjälte :P

Juni
Nicklas fick körkortet! Och jag fick en personlig chaufför ;)  Vi fick nya lägenheten, på papper alltså, det skulle dröja ytterligare några månader innan inflytt ;) Stora lillebror tog studenten. Sjukt, han är för liten för sånt, han är väl bara typ 12??  Började jobba på Willys, trivdes riktigt bra :)

Juli
Massa massa jobb. Martin flyttade Västerås. Carro kom på besök i en vecka, alldeles för kort tid tyvärr. Tog en tur på Malma markan. Annars inte så mycket som hände, som sagt; MASSA jobb

Augusti
Efterlängtad och välbehövlig semester. En tur ner till Göteborg. Bilen blev stulen. Annars var månaden fylld med att packa banankartonger inför flytten.

September
Den värsta månad jag varit med om hittills. Pluggade 125%, flytt, flyttstädning och andra saker gjorde att jag avr totalt övertstressad. Mådde värre än jag någonsin gjort och allt kändes hopplöst. Som tur var löste det sig till slut och allt kändes lite bättre.  Köpte ny bil, lilla Kalle som vi faktiskt har kvar :P En grön Hyundai Accent, -97.

Oktober

Stressen lättade lite i skolan, då jag blev helt klar med matten och började plugga 75% istället. Årets första klippning av hästen, blev riktigt lyckat! Hans gamla ägare tog kontakt med mig igen också.  Hände inte mycket intressant annars. Plugg och häst ungefär

November
Roade mig med att misa tåget nätam varje morgon. Sånt man gör när man inte har anat för sig eller hur? ;)
Fick den tråkiga nyheten att tågen kommer bytas mot buss from nästa termin. Sabla idioter. var på ett bröllop, svärmors vänner som gifte sig. köpte första julklappen, skrev en del julklappsrim. Jobbade för första gången sen sommaren! Bara en dah visserligen :P

December

Blev äntligen klar med lägenheten! Eller klar och klar, det blir man kanske aldrig? Tavlor ska upp, vill ju ha andra möbler och såna grejer, men i det stora hela så.  Tog mig en julledighet jag inte borde, skulle ha pluggat mycket mer, men men. Jobbade en hel del. Umgicks med Carro och Justin som även var de vi firade nyår med.

Massa skoj

Hej igen!

Slutet av året blev lite, för att inte säga väldigt, hektiskt, så bloggandet hanns inte riktigt med som ni har märkt ;)

Har jobbat massor, varit sjuk några dagar, umgåtts med Carro och Justin, haft uppesittarkvällar med stora lillebror, firat jul och nyår och massa sånt :)

Det nya året firades in med trerätters lagat av mig, med hjälp från Carro som tur var. Det blev Skagentoast, plankstek och minipaj med vit chokladkräm. Det sistnämnda blev lite mindre lyckat men riktigt gott ändå =)
Sedan blev det promenad ner till stan och kolla en stund på fyrverkerierna, stannade dock inte där utan gick hem direkt när de var slut och satte oss och spelade drinking games istället. 
Hittade en variant av pictionary, fast inga poäng, utan straffdricka ;)  Jag och Justin totalägde! 
Denna gubbe ritade jag:

Och på typ fem sekunder gissar Justin rätt (Sherlock Holmes)
Förstår ni då hur mycket vi ägde? ;)


Vi gick inte och lade oss förrän vid fyra-halv fem.

Över till något helt annat, så här såg jag ut:

Usch vad jag hatar vinkeln bilderna blir tagna ur, måste hitta något bättre ställe att placera kameran på för såna här bilder :P Ser ju askort och tjock ut ^^

Och de andra tre:Dagen efter bestämde vi att det var nog smartast att ta en promenad ner till stan och sen åka buss hem till mamma. Min stora lillebror har ju fått för sig att fylla år på årets största bakisdag. Jäkla fasoner.  Vi mådde dock förvånansvärt bra, men inte på långa vägar körklara :P
Jag och mamma åkte ut till stallet, sen blev det fika och tårta. Jag och båda bröderna spelade twister ett tag och det känner ju min kropp av idag kan jag säga ;)
Även igår blev det uppesittarkväll, femte natten i rad. Får sluta vara så social, måste ju sova ibland ;)

Imorgon lär det bli uppesittning igen, ska ha tacokväll med Carro, Jutsin, Markus och Frida. Så idag ska jag ta och lägga mig vanlig tid så jag får sova ut nån gång. Svarta påsar under ögonen klär mig inte ;)
RSS 2.0