so it begins...

Plusgrader idag, väldigt blöt snö, snart kommer det vara superslaksigt och äckligt =(
Jag fasar inför denna vår, ser fram emot sommaren, men inte våren. Det kommer vara blött och lerigt och jobbigt. Usch usch.

Dessutom kom min nervositet nu, som jag misstänkte. Alla möjliga tankar och scenarion spelas upp i huvudet om och om igen, får jättesorgliga låtar på hjärnan och kan inte låta bli att tänka på det jag absolut inte vill
Han har ju en bula eller vad man ska kalla det. Är det något farligt? Tänk om han bildat pålagringar eller ett överben? Tänk om han aldrig igen kommer kunna bealsta benet, utan bara strosa runt i hagen och se fin ut?
Kommer i såna flal ställas inför ett riktigt jobbigt dilemma; Hålla honom vid liv för att han kan leva ett bra liv så länge han inte rids, eller vara egoistisk och ekonomisk för man kan inte betala hur mycket som helst för en häst som bara går i hagen.....

Usch usch usch varför måste jag tänka på sånt här.
En HEL vecka kvar, kommer hinna bli ett nervvrak innan det är dags ju :(

Pluggis

Blev en sen dag idag. Föreläsning till 16, sedan projektgruppsmöte.
Känns som att vi snart är klara, inte mycket kvar i alla fall, och jag har typ bara två saker kvar att göra, ingen av dem särskilt stor så det känns riktigt trevligt.
Det ska lämnas in den 10 mars så vi är ju ute i god tid i alla fall :)

Nu har jag i princip bara hunnit komma hem och äta lite mat, dags att ringa Nicklas så jag kan ta mig ut till Midas. Han har nämligen bilen ;)


Hade planer på att gå upp ganska tidigt i morse och plugga 3-4 timmar innan jag åkte till skolan, men glömde sätta mitt ljusalarm så det gick inte så bra. Vaknar ju knappt av mobilen längre :P

Får se om det blir något ikväll istället kanske.
Ska hämta upp min övningsbok nu innan jag drar till stallet, så jag kan komma någonstans med reglertekniken. Tentan kommer vara 100% räknefrågor, så det känns fel att bara sitta och läsa ;)


I brist på annan, mer relevant bild får ni denna, från the studio som ni nog kan gissa ;)

No more slacking

Jag har bestämt mig

En gång för alla har jag nu tagit mig i kragen och ska faktiskt plugga om inte 40, så i alla fall 30 timmar i veckan.
Det funkar inte i längden med min slackerstil :P Har typ bara gått på föreläsningar och den här terminen har jag i alla fall läst lite grann i ena boken.
Men from NU är det ändring!  Jag ska gå upp vid 8, även om jag inte börjar förrän 13 och plugga innan jag åker till skolan. Och de gånger jag har förmiddagsföreläsning ska jag plugga hemma på eftermiddagen. Missar jag detta någon gång, som igår när vi var på möte får jag sitta mer en annan dag eller på helgen.
Minst 30 timmar i veckan ska jag ägna åt skolan.


Jag är trött på att det känns som att jag aldrig har tid, och att panikplugga sista veckan innan tentan.


Mitt sällskap i pluggandet. Hälften av tiden ligger hon och kikar på vad jag gör, andra hälften ligger hon bakom gardinen och snarkar ^^

Vintern

Ja jag fattar. De flesta av er hatar vintern och hatar snön. Ni behöver inte skriva och klaga om det hela tiden på facebook och era bloggar och överallt. Eller stå och gnälla om det på busshållsplatsen, i matkön och så vidare och så vidare.

Så här är det:
Sverige har fyra årstider. Vintern kommer varje år. Vintern varar i ungefär tre månader, december - februari, ofta ända in i mars.
Att snön försvinner nu skulle inte hjälpa ett dugg, det skulle fortfarande vara vinter, men en mörk slaskig sådan. Det blir inte vår i februari. Blir det det är något jäkligt fel, eller så kommer vintern tillbaka igen i mars.
Det blir inte bättre än så här.

Passa på att njuta av de vackra landskapen, av en snörik vinter som vi förmodligen inte kommer se många liknande av än på några år.


Sedan är det såklart supertrist med alla problem i trafiken, framförallt den kollektiva, det argumenterar jag inte emot.


Och nej - vintern har inte varit ovanligt lång, vi har haft mer snö än vi blivit vana vid och den har stannat länge, men vintern i sig har inte varit längre än något annat år.TV-spelskväll inledd! :)

Blev tydligen helkväll med båda småbröderna, Rasmus blev sugen på att vara med tydligen ;)

Just nu är det crash som gäller, något gammalt spel, vet inte om det kanske till och med är det allra första?
Richard spelar och jag tittar på, Rasmus kollar på OS i köket.
Och Nicklas är och skjutsar hem Martin.
Jag är lite nervös faktiskt, det är inget kul väder. Hoppas allt går bra bara, det har 1h 40 min och jag har inte hört något alls. Bra att han tar det lugnt i och för sig...
Känns inte som läge att ringa heller, man ska inte prata i telefon ute på vägen, speciellt inte en kväll som denna.

Nej nu ska jag avra sällskaplig med bröderna och tekniken igen ;)

See ya!

Två veckor

Två veckor kvar till röntgen!
Jag vet att jag inte borde vara så här förväntansfull och positiv, murphys lag kommer komma och sparka mig i arslet :(
Men jag har ändå svårt att se hur något skulle kunna vara sämre än sist? Han rör sig felfritt nu, bara en sån sak liksom.  Och han verkar inte sjuk eller dålig på något sätt, bara samma glada nyfikna pålle som alltid :)


Jag har dock en teori om detta;
Jag orkar helt enkelt inte med att vara nervös, speciellt inte så här lång tid innan. Det kommer ha gått sex veckor mellan de två röntgenbesöken. Hade jag gått/skulle jag gå och vara orolig hela den tiden hade jag inte klarat något annat. Det blir för mycket.
Nervositeten och tankarna på det värsta scenariot kommer nog tillbaka det med, men förhoppningsvis bara några dagar innan det är dags, och när vi är på plats, de sista skälvande minuterna innan vi får resultatet.Men men, om två veckor vet vi, hoppas att alla håller tummarna så hårt ni kan ;)


Obs, ingen äkta röntgenbild, om ni nu trodde det haha :)
Men visst är det Midas i alla fall!

Blixthalka

Jag har alltid hatat ordet blixthalka.
Det låter ju som något som kommer hastigt, därav ordet blixt- eller hur?
Och media är som alltid dumma i huvudet och vill skriva blixthalka var och varannan minut och det är detta som irriterat mig. det är inte plötsligt elelr chockerande om det är halt ute på vägarna när det varit minusgrader under natten. Blir du förvånad över halkan då är du dum i huvudet, skrik inte blixthalka det första du gör.

Sedan kom jag på att de kanske har någon annan skum idé om vad blixthalka är, nämlige n at det är jättehalt. barför det nu skulle kallas något med blixt vet jag inte, men som sagt, det är media vi pratar om, vi kan inte förvänta oss för mycket.

Så jag kollade upp saken, och det visade sig att båda definitionerna var fel, till min förvåning.

"Ishalka (blixthalka)
Orsakas av underkylt regn, duggregn eller regn som fryser när det når avkyld mark. Ishalka inträder plötsligt när fukt på en vägbana fryser och blixtsnabbt bildar ett ispansar på vägen.

Ishalka uppträder oftast efter att ett regnväder har passerat och följts av snabb uppklarning. Temperaturen i vägbanan faller under nollan och vattnet på vägbanorna fryser till is, men i luften kan det fortfarande vara plusgrader.


Det bildade islagret kan många gånger vara nästan omöjligt att se. Halkan slår till som en blixt från klar himmel och kallas ofta blixthalka eller den svarta halkan. Isbark eller glattis är andra benämningar."


Källa: SMHI


Där ser man!


Never the less har media helt fel uppfattning och därmed hatar jag ordet lika mycket som tidigare, men nu vet i alla fall jag ( och ni som läst detta) vad som är rätt ;)

Skönhetsoperation?

Jag brukar säga det att jag skulle inte plastikoperera mig om det inte hände något drastiskt. Typ efter en brännskada i ansiktet, eller bröstcancer eller något liknande och jag verkligen mådde dåligt av mitt nya utseende.


Men en operation jag skulle göra direkt om jag hade råd (och om den ens finns?) är att fixa mina virvlar i hårbotten! ^^
Kan tyckas som ett väldigt litet problem, men då har ni inte heller mina virvlar. Så illa placerade att det är omöjligt vissa dagar att ens ha en vanlig jäkla bena, varken sid- eller mitt-, hästsvans eller annan normal frisyr.
Ja jag vet, det är säkert ingen som bryr sig, utseende är inte allt och bla bla bla.
Och frankly: klart jag överlever, har väl inte så mycket val, men OM jag kunde så skulle jag gärna vilja rätta till detta :PPå tal om hår är jag lite besviken på senaste frisörbesöket. Luggen är sjukt ojämn så ser stört ut att ha mittbena, sidbena går knappt pga ovan nämnda helvetesvirvlar och så är den väldigt rakt kapad, inte snyggt alls. Hur tänkte hon egentligen?  Där och då såg det bra ut, men nu skäms jag.


Det var dagens I-landsproblem det: Mitt hår

God natt!

Jag fick såååå mycket pluggande gjort. Blev trött jättefort istället :(
Men tror ni man går och lägger sig då? Nej, för då kanske man är piggare imorgon och sånt går ju inte för sig haha :)

Har suttit på diverse sidor på nätet (jag sa ju det!) och bland annat spelat alfapet med lillebor =)  Jag vann! Jag är värsta drottningen i alfapet nuförtiden =)


Nu är det dock dags att krypa ner i sängen.

Ni kan nog aldrig gissa vems sida av sängen detta är:


Haha, tre sorters döskallar, det måste vara rekord eller något ^^

Lite allmänt strunt :P

Har egentligen inte tid med det här, har massa saker jag borde göra.
Men som vanligt skjuter jag upp det viktiga och gör mycket roligare saker haha :)

Efter detta lilla inlägg tänkte jag till exempel uppdatera MP3-spelaren med lite ny musik. Den är min bästa vän om dagarna när jag pendlar, hatar att höra alla runtomkring mig babbla, prassla med grejer, smacka osv osv. Av någon anledning märks dessa ljud mycket mer på bussen än vad de gjorde på tåget..? 
Stort + med buss är i alla fall att man slipper alla skrikiga småungar och gnälliga tanter =)
Åter till saken, jag ska uppdatera musiken, för jag har haft exakt samma låtar hela året, man hinner tröttna ;) Nu sitter jag och lyssnar på kanske var femte låt, resten bläddrar jag bara förbi.
I-landsproblem! :P haha

Sedan måste jag väl tyvärr sätta mig och plugga lite =/ Det är ett av de där borde:na som jag skjuter upp. Har nu missat ännu en föreläsning, för i morse drömde jag att jag var uppe och åt frukost och klädde på mig, vaknade och insåg att så tyvärr inte var fallet ;)  Fail, jag vet :P
Så måste läsa lite i boken och hinna ikapp. Igen.
Och det skulle väl inte skada heller att öppna boken i projektledning. Antar jag i alla fall, man vet aldrig. Böcker kan vara extremt farliga ^^


Lite duktig har jag varit idag i alla fall, har som sagt hjälpt stora lillebror med hans CV =) Känner mig stolt och duktig. Snäll och ansvarsfull storasyster liksom =)
Och på lördag blir jag nog världens bästa syster igen för den minsta brodern. Då kommer han nämligen hit för spel, film och såklart massa snacks och allmänt syster-umgänge. Sova över ska han göra också.
Den här veckan är tydligen hans lyckovecka, dels pga detta men även för att hans gamla flamma har gjort slut med sin nya kille. Gulligt va? De är 11 år =) Trodde det skulle dröja några år till innan han hoppade runt av glädje att någon tjej åter är singel... =)


Nej dags att göra något konstruktivt igen, musik och sedan plugg!

Wish me luck, finns en risk att jag fastnar på nätet istället :P

Snyggaste bilden på mig och mina bröder ;) Vi är inte mer normala än så här :)


Dagens plan

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min mammas födelsedag! :)

Nu är det dags för något brunchaktigt, för det heter väl inte frukost när klockan passerat 12? ;)

Sedan bär det av till stallet och efter det hämta hit lillebror och hjälpa honom med CV.
Jag är en snäll syster.

Sedan ska vi iväg till mamma som bjuder på pizza istället för tårta. =D Me like a lotDet är den där häxan i svart hår som fyller idag ;)

Glada nyheter

Veterinären var ute idag för att byta Midas zink-bandage. Men han tyckte inte att det behövdes för Midas rör sig så fint nu :)
Han sa även att han tror att detta ska vara läkt vid nästa röntgen. Hoppas!

Sedan får vi väl se hur framtiden kommer se ut.


Jag hade ju en förhoppning om ridtravardagarna i maj, har vi tur kanske vi kommer dit, om inte annat så till utställningen :)
Men vi lär ju inte hoppa så mycket. Frågan är om vi nånsin kommer hopppa igen...Sötnos :)

Föreläsning

En lite snabb uppdatering bara ;)

Sitter i skolan nu, föreläsning i styrteknik, en kurs som faktiskt har varit över förväntan bra.  Och läraren ska ha en stor eloge, han har förbättrats enormt sedan förra kursen =) Det är bra med kursutvärderingar ibland tror jag.
Det verkar i alla fall helt klart som att han har läst igenom och tagit åt sig av den. Bra där!

När jag kommer hem sedan är det verkligen dags att sätta igång med lite pappersarbete. Blääää :P

Nu är rasten slut, måste gå!


Tokig häst

Ja, ni ska få slippa mina inlägg snart :P

Idag hade jag utsläpp istället för insläpp, jäkla vekling till stallägare som inte gärna ville släppa ut hästar klockan åtta när hon varit på fest igår kväll. Svagt, eller hur? ;)

I alla fall, min stackars pålle har ju haft boxvila i princip hela året (sen tredje januari) Och har inte satt sin hov utomhus sen sist vi var på röntgen, för tre veckor sen. Så jag tänkte vara lite snäll och öppna fönstret i hans box så han åtminstone kunde se ut och få lite frisk luft.

Det gick jättebra, han stod och varvade med att äta hö och hålla koll på mig som sprnag fram och tillbaka med hästar mellan hagarna ;)
Sedan helt plötsligt, över en timme senare, får han fnatt och börjar krafsa som en tok och rullar sig gång på gång, säkert fem-sex gånger i rad. Slutade inte förrän jag gick in och stängde fönstret igen.


Tokhäst. Vet han ens om att han ska fylla 21 i april? :P


Tänkte ta ett kort på honom där han stod och kikade ut, men jag hann inte innan han fick sitt ryck så ni får hålla er. Kanske att det kommer en annan dag, om jag vågar öppna igen vill säga :P


Känns i alla fall som att han inte mår alldeles för dåligt eller har sjukt ont längre :) Och det är ju bra. Fast det känns ännu taskigare att hålla honom innne när han verkar må så bra som han gör, men men inget att göra åt, benet måste läka.


Nehepp, nu ska ni slippa mig, som jag lovade, ska åka och hämta Nicklas nu =)

Alla hjärtan

Nicklas är hos Robin och kollar på film ikväll så jag sitter ensam här hemma.
Som jag skrev på facebook, jag får tycka om mig själv på alla hjärtans dag ;) Har tagit ett varmt bad följt av en sval dusch och bara slappat lite.

Tänkte snart sätta mig vid TV:n med mina vänner herr Coca Cola och herr Chokladpinnar ;)


Lördagskvällen blev trevlig - vad annars med gott sällskap och tacos liksom? =)


Trevlig alla hjärtans dag på er!
(Oavsett om ni tycker om er själva, en partner (eller flera), era vänner eller familjen. Vem har sagt att man abra ska uppmärksamma kärleken till sin partner denna dag?
Ja jag vet att det mesta av dagen redan gått, men ni får väl ta åt er i efterhand då! :P

Nya fåtöljer

Lillbrorsan har skaffat dubbelsäng så han hade inte längre plats för sina fåtöljer (som  jag har avgudat sen jag satt i dem första gången) och därför skänkte han dem till mig! =) Idag "levererades" dem av kära styvfar (tack!) och står nu på plats i vardagsrummet.

Så underbart sköna att jag skulle kunna skjuta ihop dem och sova i istället för sängen ;)

Rasmus har faktiskt använt dem som gästsäng tidigare, så det är inte jag som är helt tokig :P Bara så ni vet.


Puckon

Som sagt skulle jag ju städa lite här hemma i väntan på pojkarna. Och i det ingår såklart att dammsuga.

Dammsugaren är det värsta och farligaste monster som någonsin funnits, enligt  Arwen och Leia.
Så vad gör man om man är katt och detta farliga monster kommer in i det rummet du är i?
Rätt svar borde såklart vara att springa ut ur det rummet och gömma dig, eller hur?

Men inte våra katter. De försöker gömma sig bakom gardinen. När matte sen ser dem och tänker vara snäll och stänger av monstret och ge dem en chans att fly, och till och med hjälper dem på traven att fly, tror ni de fattar vinken? Neeejdå. De skulle sitta på fönsterbrädan och vara panikslagna.
Efter ett tag fick jag ut dem i alla flal, och ska bara plocka undan något innan jag sätter igång det hemska monstret igen. Vad tror ni då att Arwen gör om inte springer in i rummet igen och försöker gömma sig i ett hörn... WTF liksom.
Fick kasta in henne här på kontoret och stänga dörren till slut.

Tröga husdjur man har ;)


Leia, Arwen och den hiskeligt fula pallen som vi bara inte har hjärta att slänga ;)


Blixtvisit

Det blir bara en supersnabbis här nu, ville bara ge er ett litet livstecken haha

Nicklas är och hämtar Martin just nu, sedan blir det TACOS! =)
Och min uppgift är att städa lite tills de kommer, därav att jag inte hinner skriva så mycket just nu :P

Bjuder på en bild istället, självklart från sessionen hos The Studio ;)

Ooops!

Jaha så har det gått en halv evighet igen utan att jag bloggat. Sorry!
Det började väl med att jag blev sjuk och inte orkade med, sedan har det bara inte blivit av. Är kanske lite för lat ibland :P

Livet rullar på utan större variationer just nu, så ni har inte missat så mycket :P

Plugget går framåt i en ganska normal och förhållandevis lugn takt, för en gångs skull =)

Och hästen står där han står. Lite mindre än en månad kvar till nästa röntgen. Nästan så jag ha rnedräkning här, dagarna går sååå långsamt.
Så här långt riduppehåll har jag inte haft sen, kan det vara sommaren -94?  Jag börjar få smått abstinens här. Jag evt att det låter egoistiskt att prata om min ridning när hästen är skadad, men det är absolut inte så jag menar! Det jag helst av allt vill är såklart att han ska bli frisk, så fort som möjligt, att jag får rida efter det är bara en himla stor fördel! :P
Som sagt, förhoppningsvis bara en månad kvar med boxvila. Han har börjat tröttna på den nu kan jag säga. Häromdagen gjorde han utfall mot en häst som gick förbi och lyckades till och med bita henne i baken. Det är verkligen inte likt honom =/  Bara hoppas han inte blir ännu värre...


Idag har lillebor namnsdag! Grattis!


RSS 2.0