Göteborg

Jag vet, jag sa att jag skulle uppdatera lite under resans gång, och jag var på god väg. Men det visade sig att jag glömt bort vilket lösenord jag har hit ^^ Orkade inte bråka med att återställa det heller, så väntade några dagar istället.
Men här kommer i alla fall "historien" om vår Göteborgsresa.


Tisdag morgon gav vi oss av, åkte via Västerås och köpte en GPS på Mediamarkt, helt underbart att ha i Götebrogs centrum. TILL Göteborg hittar man utan problem, I Göteborg är en annan femma ;)


On the road. Jag vet, jag ser helt muppad ut ;)

Vår nya bästis


Göta kanal

Strax innan klockan 17 kom vi fram till vårt vandrarhem


Den kvällen umgicks vi lite med Nicklas gudföräldrar som bor där nere. Resten av kvällen tog vi det ganska lugnt, en promenad runt i området bara. Visade sig att bara på den gatan vi bodde fanns det inte mindre än fyra sexbutiker, varav en med live striptease.....

Onsdagen började vi med att åka till nordstan för lite shopping :) Sen väntade universeum...

..med små akvarium (bara en tredjedel som syns på kortet)...

...stora ormar (här en grön mamba)...

... och en haj som simmade rakt ovanför oss. (ursäkta den dåliga bildkvalitén)
Bland mycket annat såklart. Regnskogen till exempel, där man kunde se många djur, till exempel dessa:

Röd ibis

Färgglada grodor

och en liten anakonda

På kvällen åt vi på en kvarterskrog och tog lite drinkar, inte alltför många med tanke på att planen var att åka till Liseberg på torsdagen.

Torsdagen bestämda jag att vi skulle åka på sightseeing med en cabbad buss


Sen var planen att gå en snabbis på naturhistoriska för att sedan dra till Liseberg när de öppnade klockan 15.
Först skulle vi bara fylla på parkeringen så att säga, så vi fick stå ett dygn till.
Jag gick och växlade medans Nicklas gick till bilen. Det jag hörde när jag sedan kom in i garaget kommer jag nog aldrig glömma.

"Isabelle?"
"Ja?"
"Jag hittar inte bilen"

Ni vet de där få millisekunderna av panik ibland när man inte ser bilen på parkeringen, men det visar sig att den står bakom en annan bil? Eller något liknande. Tänk er att bilen verkligen ÄR borta. Inte bakom en pelare, skåpbil eller whatever. Bilen var borta. Stulen.

Nicklas var underbar och tog tag i allt telfonringande, polisen, försäkringsbolaget, föreningen som hade hand om garaget. Och jag satt bara bredvid och stirrade rakt ut i luften.
Needless to say att vi inte kände för Liseberg sen...

Dock blev det en tur till naturhistoriska, några timmar senare när vi återhämtat oss en aning.

Där kunde man se världens enda uppstoppade blåval, Karolina. En hane som strandade i Götebrog på 1850-talet. Han ser stor ut, men var bara 1½ år gammal.

Det övre skelettet är från Karolina, det som ligger under är käkbenet från en fullvuxen blåval...

När naturhistoriska stängde drog vi till Filmstaden Bergakungen och såg Ice Age 3 i 3D.

Senare strosade vi planlöst runt på stan när jag fick det samtal vi hoppats på hela dagen, men jag trodde aldrig skulle komma. polisen i Ulricehamn ringde och berättade att de hade hittat bilen! :D I svenljunga, nio mil bort. Dessutom hade de gripit två personer som kört bilen :)
Det blev en ny tur med telefonsamtal till höger och vänster. Bilen blev bärgad till Borås, till en auktoriserad Mazdaverkstad. 

Fredag morgon. Vi skulle ha åkt till Ullared, men det är svårt utan bil ;) Ringde till verkstaden där bilen stod och kollade läget. Skulle vi ta tåget dit eller tåget hem? Det blev tåget hem, även om de skulle hinna kolla på bilen och värdera skadorna tar det ju ett tag att få hem delar och laga skiten.

På tågcentralen sen fick jag ännu ett samtal, från statoil i Borås.
"Var din bil här igår kväll?"
Förklarade för henne att det kan den mycket väl ha varit, då den blev stulen igår. Hänvisade henne till polisen, speciellt eftersom de hade två misstänkta.

Tågresan hem gick ganska snabbt men inte så smidigt, problem med förseningar och matleverans så ingen bistrovagn. Mne jag klagar inte, de var så givmilda så vi fick gratis internet på tåget, värdecheckar som förlåt för bistron och gratis te och kaffe :)


Läget med bilen:
Den står kvar i Borås. Tändningslås och rattlås är trasiga, den har en lackskada på stötfångaren och tanklocket som var låsbart är förmodligen paj. De på verkstaden skulle göra en värdering hur mycket det skulle kosta att laga allt, sen kontakta försäkringsbolaget som avgör om det är värt att laga eller om de ska lösa in bilen.
Sen väntar en resa söderut, antingen för att hämta hem bilen, vilket vi hoppas på, annars för att hämta de grejer i bilen som vi vill ha innan den skrotas. Om de finns kvar vill säga...


Sådär, det var väl allt om den resan. Inte riktigt den semester vi tänkt oss....

Snart åker vi!

Stressigt stressigt.
Tänkte vi skulle åka vid nio, vilket är om 16 minuter. Och innan dess ska jag hinna äta färdigt min frukost, städa kattlådan, fylla på mat och vatten till katterna och packa det sista.

Ska föröska hinna med att blogga lite under tiden vi är borta, tar ju med oss minidatorn så.. :)

Nej dags att fixa allt som fixas ska.

Hejdå Eskilstuna!

Full fart

Ja jag vet, det var aslänge sen nu. Har inga mer bortförklaringar än de ni redan hört ;)

Nu är sommarjobbet slut i alla fall, har en veckas ledighet innan skolan drar igång igen.
Har trivts riktigt bra på jobbet faktiskt, haft otroligt sköna jobbarkompisar och rätt så sköna chefer. I alla fall mestadels, näst sista veckan var det väl lite väl mycket oförtjänt kritik, men nu sista veckan har alla varit solskensglada igen. Sånt som händer  =P Hehe

Just nu är det fullt upp med annat än jobb. Packa inför flytten, checka bilen inför resan, packa inför resan, tvätta, städa och allt sånt man måste göra. För på tisdag så rullar vi ner mot Göteborg =)  Och på fredag blir det Ullared! Ska försöka att inte shoppa alltför mycket ;)

Imorgon ska vi ner till vår nya hyresvärd och kolla på garage och fråga om körtillstånd och sånt. Man måste nämligen köra på gågatan för att komma fram till porten och vet inte om man måste få något papperstillstånd från dem innan eller något.


Nej nu tänkte jag ta och glo film eller tv tillsammans med älsklingen. Känns som att jag inte kommer somna i soffan för en gångs skull ;) Det brukar nämligen vara enda skillnaden mellan när jag är ledig och jobbar, när jag är ledig somnar jag i soffan, när jag jobbar är det sängen ;)
Och Nicklas roar sig med att fota mig jämt o ständigt :P

God natt!

RSS 2.0